Италианската брегова охрана прехвърли жени и деца от спасителен кораб

...
Италианската брегова охрана прехвърли жени и деца от спасителен кораб
Коментари Харесай

Италия допусна някои мигранти от спасителен кораб, забраната за акостиране остава

Италианската брегова защита трансферира дами и деца от избавителен транспортен съд на остров Лампедуза, съобщи Ройтерс, като се базира на благотворителната организация, ръководеща плавателния съд.

Корабът " Маре Йонио ", ръководен от италианската благотворителна организация " Медитеранеа сейвинг хюманс ", избави тази седмица край крайбрежията на Либия към 100 бедстващи мигранти, в това число 22 деца под 10-годишна възраст и 26 дами, най-малко 8 от които бременни.

Италианската брегова защита се съгласи да разреши на дамите, децата и болните хора да слязат от кораба. Властите обаче оставят в действие възбраната за акостиране на кораби с мигранти в Италия.

" Забраната остава в действие за транспортен съд, който не почита законите и съзнателно провокира обстановки на борда, с цел да може да дебаркира в Италия ", сподели източник, непосредствен до италианското вътрешно министерство.

Благотворителната организация прикани Италия да разреши на останалите мигранти на кораба и на екипажа да слязат на сушата, защото обстановката продължава да е несигурна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР