Италианската авиокомпания Алиталия се извини и премахна рекламна кампания, включваща

...
Италианската авиокомпания Алиталия се извини и премахна рекламна кампания, включваща
Коментари Харесай

Алиталия изтегли рекламен клип с имитатор на Обама

Италианската самолетна компания " Алиталия " се извини и отстрани рекламна акция, включваща подражател на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама и провокирала остри рецензии в обществените мрежи, съобщи ДПА.

В рекламен клип за новооткрития пряк полет Рим - Вашингтон се появява подражател, чието лице е гримирано по този начин, че да му бъде притурен тип на негър мъж.

Първоначално компанията твърдеше, че артистът не е от бялата раса, тъй че обвиняванията, че той е гримиран, с цел да наподобява на негър, са неоправдани. Но след по-нататъшни офанзиви в обществените медии компанията разгласи, че отдръпва рекламата и смъкна от обществената мрежа.

" Алиталия " сервира дълбоки извинения за обидата, която провокира промоционалният видеоклип за дестинацията ни Вашингтон. Той към този момент е отстранен. За нашата компания уважението към всеки е наложително, в никакъв случай не сме имали желание да наскърбяваме който и да било и ще се поучим от станалото ", се споделя в изказване.

Клипът беше остро подложена на критика в обществените мрежи и провокира обвинявания в расизъм против самолетната компания. Той бе един от четирите видеоклипа на италиански език, направени за разпространение на новооткрития пряк полет до Вашингтон. Другите три клипа демонстрират артисти, които причат на президентите Тръмп, Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн под хаштага #WhereIsWashington.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР