Италианската авиокомпания Alitalia отмени над 300 полета заради стачката на

...
Италианската авиокомпания Alitalia отмени над 300 полета заради стачката на
Коментари Харесай

Alitalia отмени над 300 полета заради стачка

Италианската самолетна компания Alitalia анулира над 300 полета поради стачката на чиновниците от авиационния превоз, в това число водачи и стюарди. Това се показва в официално съобщение на авиопревозвача, представено от ТАСС и АНСА.

" Заради оповестената от някои италиански синдикати 24-часова стачка на чиновниците от авиационния бранш, която ще се организира на 21 май, Alitalia е принудена да анулира половината от полетите си за тази дата ", се прецизира в официалното съобщение, представено от ТАСС.

Над 300 полета - главно вътрешни, както и интернационалните са били анулирани, някои от тях са били в разписанието за през вчерашния ден вечерта, а други са планувани за ранната заран на 22 май, заяви АНСА.

Редовно ще се осъществят полетите на 21 май за часовия пояс от 07:00 часа до 10:00 часа и от 18:00 часа до 21:00 часа.

Във връзка със стачката Alitalia е задействала ексклузивен проект, с цел да ограничи неудобствата за пасажерите си, прецизира АНСА. Той включва стартирането на по-големи самолети, както по вътрешните, по този начин и по-международните направления, с цел да могат засегнатите от стачката пасажери да презаверят билетите си за първите вероятни полети денем. Предвижда се 60 % от пасажерите да могат да пътуват през днешния ден макар стачката.

Освен сътрудниците от Alitalia в стачката вземат участие и чиновници от няколко неголеми италиански компании като Blue Panorama.

Синдикатите от авиосектора упорстват обезпечаването на по-приемливи условия на работа. Те показват угриженост за бъдещето на Alitalia. Италианският народен авиопревозвач има финансови компликации и към този момент 2 години не може да откри покупател, който би могъл да развива активността му в бъдеще, отбелязва ТАСС.

В същото време през днешния ден и на следващия ден стачкуват чиновници от наземния личен състав на редица летища в Италия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР