Италианската антисистемна партия Движение Пет звезди заяви в неделя, че

...
Италианската антисистемна партия Движение Пет звезди заяви в неделя, че
Коментари Харесай

Възраждането на коалицията в Италия изглежда невъзможно

Италианската антисистемна партия Движение " Пет звезди " съобщи в неделя, че Матео Салвини, водач на крайнодясната " Лига ", към този момент не е благонадежден сътрудник, наподобява затваряйки вратата за каквато и да е опция за възобновление на ръководещата коалиция посред им, съобщи " Ройтерс ".

Ръководството на " Пет звезди " се срещна в неделя във вилата на създателя на партията, комика Бепе Грило, с цел да разиска каква ще бъде позицията й, откакто министър председателят Джузепе Конте се яви пред Сената на следващия ден по отношение на държавната рецесия. " Всички присъстващи се съгласиха с това Салвини да бъде избран като обезсърчителен събеседник ", се показва в изказване на " Пет звезди ".

Сред участвалите в срещата са водачът на " Пет звезди " Луиджи Ди Майо, ръководителят на долната камара на Народното събрание Роберто Фико и Алесандро Ди Батиста, който не е в Народното събрание, само че е може би най-харизматичният политик на партията.

На 8 август в опит да се възползва от растящата си известност, Салвини разгласи, че съюзът му с " Пет звезди " към този момент не работи и прикани за предварителни избори, след които би могъл да стане министър председател. " Лига " внесе предложение за избор на съмнение към държавното управление, само че " Пет звезди " и опозиционната Демократическа партия отхвърлиха да го дебатират, а техни политици в този момент намерено разискват коалиция между тях, с цел да заобиколят Салвини.

Притеснен от вероятността да изгуби властта, той смекчи позицията си и даде знак, че е подготвен да продължи да ръководи с " Пет звезди ", може би с изменен кабинет.

След изказването на " Пет звезди " Салвини сподели, че в този момент главното му безпокойство е рискът от държавно управление сред досегашните му съдружници и Демократическата партия, което той ще направи всичко допустимо да предотврати. По време на събитие в град Лука добави, че не разполага с гласовете в Народното събрание, нужни за блокиране на сходно " държавно управление на губещи ", имайки поради успеха на " Лига " на изборите за Европейски парламент през май и водещата позиция на партията в социологическите изследвания.

Салвини даде да се разбере, че към този момент не е решен да потопи държавното управление, като сподели, че в случай че Конте " дефинира път, който е добър за Италия, кой съм аз, с цел да кажа " не "? " От друга страна, " Лига " ще провежда улични митинги, в случай че " Пет звезди " и Демократическата партия се съюзят, тъй като " суверенитетът на страната е в риск ".

Според " Пет звезди " Салвини е потвърдил, че не заслужава доверие. Партията разказа скорошните му опити за договаряния като " неприличен противоположен завой, в който той се пробва да диктува условия без каквото и да е доверие ". Тя съжали, че с държанието си Салвини е разрушил съдействието й с членовете на " Лига " в Народното събрание, с които работи добре откогато държавното управление бе образувано преди 14 месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР