Италианската актриса Орнела Мути и номинираният за Оскар италиански режисьор

...
Италианската актриса Орнела Мути и номинираният за Оскар италиански режисьор
Коментари Харесай

Орнела Мути и Джанкарло Джанини ще е гост на фестивал в НДК

Италианската актриса Орнела Мути и номинираният за " Оскар " италиански режисьор и артист Джанкарло Джанини ще бъдат специфични посетители на идното четвърто издание на " Фестивал на италианското кино в България ", който ще се организира сред 17 и 21 юни, оповестиха уредниците от Италианската комерсиална камера и НДК.

В зала " Люмиер Лидл " ще бъдат прожектирани общо девет италиански кино лентата от област Пулия. Началото на 17 юни от 19 ч. ще сложи комедията комедията " Измамно богати " ( " Ricchi di fantasia " ) с присъединяване на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили.

Сред филмите в програмата са още " Разходка под слънцето " (Walking on Sunshine), " Двама дребни италианци " (‘Due piccoli italiani’), " Неудобна комедия " (‘Tonno spiaggiato’), " Агенция за неистини " (‘L’agenzia dei bugiardi’), " Сходна орис " (‘La vita in comune’), " Руди Валентино " (‘Rudy Valentino’) и " Лесен живот " (‘La vita facile’).

 Джанкарло Джанини
© Associated Press

Джанкарло Джанини
Джанкарло Джанини, който ще гостува на фестивала, е прочут освен в киното, само че и в театъра. Изпълнението му във кино лентата " Паскуалино Седемте хубавици " през 1975 година е номиниран за " Оскар " за основна мъжка роля, а в Кан взима и премията за най-хубав артист за " Филм за любовта и анархията " (1973 г.). Снимал се е още в два от филмите за Джеймс Бонд - " Спектър " и " Казино Роял ", в " Мъж под прицел " на режисьора Тони Скот и " Ханибал " на Ридли Скот. В момента е на дребния екран и в поредицата " Параграф 22 ".

Орнела Мути е известна с филмите " Бони и Клайд по италиански ", " Последната жена " (1976г.) и " Лудо влюбен " (1981 г.).

" Фестивал на италианското кино в България " ще продължи от 24 до 28 юни и в " Дом на киното ".

Билети за прожекциите в кино " Люмиер Лидл " се оферират на касите на НДК.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР