Италианската актриса Азия Ардженто, която се превърна във водеща фигура

...
Италианската актриса Азия Ардженто, която се превърна във водеща фигура
Коментари Харесай

Обвинителката на Уейнстейн Азия Ардженто е уличена в сексуално насилие над тийнейджър

Италианската актриса Азия Ардженто, която се трансформира във водеща фигура в придвижването #MeToo откакто упрекна мастития продуцент Харви Уейнстейн в обезчестяване, е платила за мълчанието на мъж, който я е обвинил в полово посягане против него, когато е бил на 17 години.

Сумата в размер на 380 000 $ е заплатена на артиста и рок музикант Джими Бенет, който твърди, че Ардженто го е атакувала полово в хотелска стая в Калифорния през 2013 година, оповестява вестник Таймс, който цитира документи изпратени в редакцията от неоповестен източник.

Бенет е бил на възраст два месеца след 17-ия си рожден ден по време на хипотетичната среща, до момента в който Ардженто е била на 37 години. Двойката към този момент е надлежно на 22 и 42.

Вестникът съобщи, че неведнъж е опитал без триумф да получи коментар по въпроса от Ардженто и нейните сътрудници.

Условията на договорката, включващи график на заплащанията, са били финализирани през април тази година, съгласно документите, които Таймс цитира.

Сред получените документи е и селфи на двойката, лежаща в леглото на 9 май 2013 година, която Бенет е трябвало да съобщи на Ардженто дружно със своите авторски права по силата на съглашението.

Таймс цитира трима души, осведомени със случая, които настояват, че документите са достоверни.

Двойката има взаимно присъединяване във кино лентата " The Heart Is Deceitful Above All Things ", в който Ардженто играе притисната от неприятности майка на Бенет.

- жертва или див звяр? -

Адвокатът на Ардженто Кари Голдбърг разказва случката с парите като " помощ за господин Бенет ", отбелязвайки, че на актрисата се постанова да се спогажда с хора ", които се възползват както от мощните й страни, по този начин и от слабостите й ".

Адвокатите на Бенет са характеризирали хотелската среща като " полово увреждаща ", която травмирала тогавашното дете артист, заплашвайки психологичното му здраве и приходи.

Първоначално поисканото обезщетение е било в размер на 3.5 млн. $ за " съзнателно причиняване на прочувствено увреждане, пропуснати приходи, нахлуване и отвличане ", твърди вестникът.

Ардженто стана мощен глас на придвижването #MeToo, откакто упрекна Уейнстейн, че я е изнасилил, когато е била на 21 години, в хотелската си стая през 1997 година по време на филмовия фестивал в Кан.

Делото на Бенет започва месец откакто обвиняванията на Ардженто против Уейнстейн станаха обществено притежание, заяви Таймс, като добави, че съгласно юристът на младия мъж, клиентът му си е припомнил срещата в хотела, откакто е видял, че Ардженто е жертва на полово принуждение.

Ардженто държа прочувствена тирада на тазгодишния фестивал в Кан, като сподели на публиката: " Нещата се трансформираха. Няма да ви позволим да се измъкнете ".

Нейното гадже, умрелият наскоро водещ на кулинарно телевизионно предаване Антъни Бордейн, също беше водеща фигура в придвижването, заклеймявайки полово непозволеното държание на мощните в развлекателната промишленост и отвън нея. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР