Италианската агенция по лекарствата одобри комбинирането на ваксините срещу коронавируса

...
Италианската агенция по лекарствата одобри комбинирането на ваксините срещу коронавируса
Коментари Харесай

Комбинирането на ваксини срещу КОВИД - факт в Италия

Италианската организация по медикаментите утвърди комбинирането на имунизациите против ковид при хора под 60 години, написа в. " Месаджеро ". Това разрешава на имунизираните с препарата на АстраЗенека, които са под 60 години, да получат втора доза от друга ваксина.

До решението се стигна, откакто Италия реши да прекрати потреблението на ваксина та на АстраЗенека при хора под 60 години поради смяна в епидемиологичната обстановка в страната и поради съотношението ползи/рискове. Окончателен тласък в тази тенденция беше гибелта от тромбоза на 18-годишна италианка след приемане на първа доза на препарата на АстраЗенека, като по този случай към момента тече следствие, осведоми Българска телеграфна агенция.

Решението за съчетание на ваксини обаче поражда въпроси в Италия. Първо, има подозрения, че няма да има задоволително дози от препаратите от вида иРНК ваксини, каквито са тези на Пфайзер/Бионтех и Модерна. Второ, към момента има съмнения след какъв брой време се слага в този случай втората доза. При ваксина та на АстраЗенека се изчакваше 12 седмици за втора доза, само че при препаратите на Пфайзер и Модерна в началото се предлагаше втората доза да се сложи на 21-ия ден, а след това интервалът сред двете дози беше повишен до 40 дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР