Италиано-американският концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и френската PSA Group

...
Италиано-американският концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и френската PSA Group
Коментари Харесай

Fiat Chrysler и PSA Group подписаха сливането си

Италиано-американският тръст Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и френската PSA Group подписаха обвързващо съглашение за обединение. Сделката е на стойност 50 милиарда $ и ще докара до основаването на четвъртия по величина авто производител на света. Сливането би трябвало да завърши през идващите 12 до 15 месеца, оповестиха от двете компании в общо изказване.
PSA и FCA обявиха, че новата компания ще има Борд на шефовете от 11 души, като всяка от тях ще номинира 5 индивида. Главният изпълнителен шеф на PSA - Карлос Тавареш, ще застане отпред на обединяването и ще заеме 11-ото място в управата. Като част от договорката е посочено, че никой акционер няма да има право да упражнява повече от 30 % от гласовете, подадени на събранията на акционерите.
В изказването си Тавареш (на фотографията вляво) разгласи, че сливането ще сложи PSA и FCA в по-силна позиция „ да овладеят прехода към свят на чиста, безвредна и устойчива подвижност “. На собствен ред изпълнителният шеф на FCA Майк Манли сподели, че фактът, че и двете компании са развивал сполучливо в сложни времена, значи, че техните чиновници „ виждат провокациите като благоприятни условия “.
Със сливането си PSA и FCA целят да реализират годишни икономии на разноски от 3,7 милиарда евро (4 милиарда долара). Очаква се шерването на технологии, както и икономиите, свързани с продуктите и платформите, да съставляват почти 40% от близо 4 милиарда евро годишни взаимоотношения, показват фирмите.
Очаква се завършването на препоръчаната композиция да се извърши след 12 до 15 месеца, в това число утвърждение от акционерите на двете компании на изключителни събрания на акционери, както и при съблюдаване на антитръстовите и други регулаторни условия.
Преди завършването на сливането от акционерите на PSA - китайската компания Dongfeng Motor Group, ще би трябвало да се раздели 12,2-процентовия си дял във френския авто производител, като продаде акции на стойоност 30,7 млн. евро. Така двете компании ще вземат участие с идентичен дял в новото съдружие - 50:50.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР