Италианката София Годжа надделя в оспорвана битка със сънародничката си

...
Италианката София Годжа надделя в оспорвана битка със сънародничката си
Коментари Харесай

Годжа надви Бриньоне с една стотна за успеха в Санкт Мориц

Италианката София Годжа надви в оспорвана борба със сънародничката си Федерика Бриньоне, с цел да завоюва Супер-Г в Санкт Мориц, Швейцария, старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Бриньоне бе задала темпото на пистата с време от 1 минута, 12.97 секунди, само че Годжа показва типичното си нападателно каране, с цел да пресече финалната линия с една стотна по-бързо време, макар че в последния стадий на пистата загуби едната си щека. По този метод 27-годишната италианка записа първата си победа в Световната купа за сезона във втория супергигантски слалом от календара. Бриньоне от своя страна приключва на второ място за повторно през акцията, а на почетната стълбичка през днешния ден се качи и лидерката в генералното класиране Микаела Шифрин. Американката бе с 13 стотни по-бавно от победителката.

След този триумф Годжа към този момент има 186 точки и се изкачи до седмо място в генералното класиране, до момента в който Бриньоне влезе в топ 3 със своя актив от 241 точки. Шифрин продължава да води безапелационно с 532 точки. В класирането за Супер-Г води германката Виктория Ребенсбург (126 точки) пред Бриньоне (116) и Годжа (100).

Утре в Санкт Мориц ще се организира още един старт от Световната купа при дамите, този път в паралелния слалом. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР