Италианката Фредерика Бриньоне спечели драматично гигантския слалом от Световната купа

...
Италианката Фредерика Бриньоне спечели драматично гигантския слалом от Световната купа
Коментари Харесай

Шеста победа за италианка на ски

Италианката Фредерика Бриньоне завоюва трагично гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Лийнц (Австрия), като финишира за 2:05.52 минути. Световната вицешампионка в дисциплината от Гармиш-Партенкирхен 2011 Бриньоне бе четвърта след първия манш с време 1:02.93 минута, само че с чудесно второ втурване за 1:02.59 минута се изкачи на върха и записа шеста победа в кариерата си.

Втора единствено на 4 стотни от секундата приключи лидерката след първия манш и олимпийска шампионка от Ванкувър 2010 Виктория Ребенсбург (Германия), а трета на 8 стотни от секундата остана носителката на Големия бистър глобус за предишния сезон  Микаела Шифрин (САЩ). Действащата международна шампионка от Санкт Моритц 2017 Теса Уорли (Франция) се подреди четвърта с закъснение от 26 стотни от секундата.

В генералното класиране за сезона безапелационно води Шифрин с 881 точки, пред Ребенсбург с 510 точки и Петра Влъхова (Чехия) с 385 точки. В подреждането за дребната Световна купа в гигантския слалом отпред излезе Ребенсбург с 298 точки, пред Шифрин с 295 точки и Уорли с 250 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР