Италианката Елена Куртони спечели спускането от Световната купа по ски

...
Италианката Елена Куртони спечели спускането от Световната купа по ски
Коментари Харесай

Елена Куртони спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Сен Мориц

Италианката Елена Куртони завоюва спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в швейцарския зимен център Сен Мориц. Надпреварата се организира при доста тежки атмосферни условия от гъста мъгла и непрестанен снеговалеж.

31-годишната Куртони започва с втори номер и финишира за 1:09.40 минути и записа трета победа в кариерата си.

" Днес беше моето съревнование. Щастлива съм от това, което се случи. Много обичам тази писта. Гледам към идващия старт, тъй като всяко съревнование е друго ", сподели победителката.

Втора на 29 стотни от секундата остана друга италианка София Годжа, която е олимпийска вицешампионка в дисциплината. Тя получи контузия на ръката по време на спускането и не участва на награждаването, защото беше откарана в болница.

Златната медалистка от Пекин 2022 Корин Сутер от Швейцария се класира трета с пасив от 73 стотни.

" Много мъчно съревнование. Ако някой ми беше споделил, че ще бъда на подиума нямаше да допускам. В първата част видимостта беше по-добра, само че по-късно съвсем нищо не се виждаше ", съобщи Сутер след спускането.

Звездата на американските ски и четирикратната носителка на Големия бистър глобус Микаела Шифрин приключи шеста, на 1.23 секунда след победителката.

В генералното класиране за Световната купа води Шифрин с 425 точки, пред Уенди Холденер (Швейцария) с 366 и Петра Влъхова (Словакия) с 340 точки.

В подреждането за дребния бистър глобус в спускането след три старта отпред е София Годжа с 280 точки, пред Сутер с 200 и Куртони със 154 точки.

Утре в швейцарския зимен център следва ново втурване, а в неделя е супергигантският слалом за дами.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР