Италианецът Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по

...
Италианецът Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Яник Синер победи Стан Вавринка и продължава на полуфиналите в Ротердам

Италианецът Яник Синер се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 2 милиона евро. 21-годишният Синер победи първенеца от 2015 година Стан Вавринка (Швейцария) с 6:1, 6:3 за 72 минути и доближава за първи път до тази фаза на конкуренцията.

Италианецът направи пет пробива в дуела, който затвори с третия си мачбол. Така той продължи победната си серия на шест мача.

Опитвам се да играя всеки мач с висок интензитет, пробвам се да играя моя жанр, пробвам се да се приспособявам. Срещата от първия кръг тук беше доста значима за мен, след което се пробвам да продължа по най-хубавия, да намеря повече темп. Днес също беше добър мач. Никога не е елементарно да се играе против него, тъй че съм доста благополучен от триумфа ", сподели Синер, който предходната седмица завоюва купата в Монпелие.

В спор за място на финала италианецът ще играе против представителя на домакините Талон Грийкспоор, който победи сънародника си Гайс Брoувер с 6:4, 6:4 за 78 минути.

Грийкспоор е първият нидерландец, който доближава до полуфиналите в Ротердам след Игор Сийслинг през 2014 година.

С успеха 26-годишният представител на домакините стигна до първи край на шампионат от АТP  500 и едвам втори в кариерата, откакто завоюва първата си купа в Пуне през януари.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР