Италианецът Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по

...
Италианецът Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Яник Синер направи още една крачка в защита на миналогодишния си триумф на Sofia Open

Италианецът Яник Синер се класира за полуфиналите на шампионата по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 481270 евро и продължава сполучливо отбраната на купата си от предишния сезон. Поставеният под номер 1 Синер победи Джеймс Дъкуърт (Австралия) със 7:6(4), 6:4 след съвсем два часа игра на Централния корт в зала " Арена Армеец ".

Така 14-ият в международната класация италианец реализира седма поредна победа в българската столица, където завоюва първия трофей в кариерата си при дебюта си в конкуренцията през 2020 година. Австралиецът пък удостовери, че се откри в доста добра форма през този месец, откакто завоюва купата на " Чалънджър " в Истанбул, а през предходната седмица игра край на шампионата от АТП 250 в Нур Султан.

Дъкуърт стартира по-добре и дръпна с 3:0, а по-късно и с 5:2 гейма, а по-късно пропусна сетбол при 6:5 и сервис на Синер, само че в тайбрека италианецът взе първите четири разигравания и това се оказа решаващо. Във втората част 56-ият в света австралиец още веднъж взе задатък с ранен брейк, като при 4:2 той пропусна още една опция за пробив, а в следствие Синер сподели класата си и с четири следващи гейма стигна до поврат и до крайната победа.

" Получи се много тежък мач. Той ме победи в Торонто (през август), а през предходната седмица игра край, тъй че знаех, че ме чака рисков противник. Не започвах добре и в двата сета и трябваше да наваксвам, само че се оправих добре в основните моменти. В първия сет на два пъти изоставах с пробив, а във втория съумях да го пробия два пъти подред, с цел да стигна до успеха. Чувствам се добре. Радостен съм, че съм тук, където завоювах първата си купа. Утре ме чака полуфинал, още един тежък мач. Ще се опитам да бъда оптимално подготвен ", разяснява 20-годишният италианец.

За място на финала той ще играе против спечелилия от дуела сред номер 5 Филип Крайнович (Сърбия) и Камил Майхжак (Полша), " благополучен губещ " от квалификациите, които играят сега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР