Италианецът Петер Фил спечели първия трофей в Световната купа по

...
Италианецът Петер Фил спечели първия трофей в Световната купа по
Коментари Харесай

Петер Фил спечели малкия кристален глобус в комбинацията

Италианецът Петер Фил завоюва първия трофей в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 35-годишният играч сграбчи дребния бистър глобус в комбинацията.

Фил зае трето място във втория и финален за сезона старт в тази дисциплинираност, който се организира в швейцарския зимен център Венген. В първата алпийска композиция - в Бормио на 29 декември, той приключи на втора позиция.

Италианският скиор събра 140 точки и финишира с задатък от 30 точки пред норвежеца Шетил Янсруд. Фил завоюва трети бистър глобус в кариерата си след международните купи в спускането през 2016 и 2017 година

Трети в крайното класиране на алпийската композиция със 105 точки приключи французинът Виктор Муфа-Жанде. Днес той завоюва първа победа в Световната купа в своята кариера.

 Виктор Муфа-Жанден най-сетне дочака първата си победа в Световната купа
Виктор Муфа-Жанден най-сетне дочака първата си победа в Световната купа

Муфа-Жанде, който до момента имаше две втори места в комбинацията и още три подиума в гигантския слалом, победи по много безапелационен метод във Венген. Той зае 27-о място в спускането с закъснение от 2.55 секунди от Винсент Крихмайер, който беше най-бърз в първия манш.

Във втория манш Муфа-Жанде преодоля трасето за 49.08 секунди, като изпревари с цели 92 стотни втория най-бърз в слалома - Павел Трихничев. 25-годишният руснак изненадващо зае второ място в крайното класиране с пасив от 0.96 секунди. Той се качи на подиума в Световната купа за пръв път в кариерата си.

 Руснакът Павел Трихничев се качи на подиума за пръв път в кариерата си
Руснакът Павел Трихничев се качи на подиума за пръв път в кариерата си

Фил, който беше четвърти след първия манш, финишира трети на 1.15 сек. зад спечелилия. В доста оспорвана борба за последното място на подиума той изпревари Янсруд с една стотна и сънародника си Доминик Парис с три стотни.

Марсел Хиршер води безапелационно в генералното класиране след 20 от 37-те надпревари за сезона. Носителят на огромния бистър глобус за последните шест години има 874 точки и задатък от 154 точки пред Хенрик Кристоферсен и 327 точки пред Алекси Пинтюро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР