Италианецът Матео Беретини защити титлата си от турнира по тенис

...
Италианецът Матео Беретини защити титлата си от турнира по тенис
Коментари Харесай

Беретини не прощава на трева - взе и титлата в Куинс

Италианецът Матео Беретини отбрани купата си от шампионата по тенис на трева в Куинс Клъб " в Лондон. Във финала на конкуренцията с награден фонд 2,1 милиона евро поставеният под номер 2 Беретини победи със 7:5, 6:4 сърбина Филип Крайнович. По този метод миналогодишният финалист на "Уимбълдън " стана първият състезател в историята, който печели две трофеи в "Куинс " в първите си две участия на шампионата.

Освен това за Беретини това е втора купа в границите на две седмици след тримесечно неявяване поради интервенция на китката, като против Крайнович той реализира и деветата си поредна победа в този интервал.

Първият сет на мача стартира равностойно, като Беретини пръв съумя да направи пробив за 3:2, само че още в идващия гейм Крайнович изравни за 3:3. Двамата продължиха да печелят подаванията си до 5:5, когато първенецът осъществя нов пробив, който му подпечата първия сет.

Във втория Беретини проби на нула за 3:2, след което удобно съумя да затвори мача за час и 34 минути игра. Победната точка пристигна от ас, който бе 14-ият на сметката на италианеца в мача.

За Крайнович остава разочарованието от пропуснатата опция да завоюва първата си купа от шампионати на АТП.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР