Италианецът Лука Гиото (Hitech) триумфира в спринтовото състезание от третия

...
Италианецът Лука Гиото (Hitech) триумфира в спринтовото състезание от третия
Коментари Харесай

Ветеран спечели тактическата битка във Формула 2 на Хунгароринг

Италианецът Лука Гиото (Hitech) победи в спринтовото съревнование от третия кръг за сезона във Формула 2, който се организира на пистата „ Хунгароринг “. Гиото, който е в своя пети сезон в шампионата, бе един от доста дребното водач, които не направиха пит стоп в днешното съревнование. По този метод той си обезпечи триумфа, печелейки с четири десети пред стартиралия от пол позицият Колъм Илот (UNI-Virtuosi).

Подобно на вчерашната съществена конкуренция, високата деградация на гумите на Пирели още веднъж диктуваше развиването на събитията. Още на старта се видя разлика в тактиките сред водачите, като някои бяха планували прекъсване в бокса, което в спринтовата конкуренция не е наложително, до момента в който други не.

В последна сметка рискът на Гиото да остане на пистата с неговите мощно износени твърди гуми се оказа печеливш, макар че в последните турове той бе с близо пет секунди на обиколка по-бавен от Илот, който бе с нови меки сликове. Трети на подиума още веднъж както и през вчерашния ден остана Мик Шумахер (Prema), който сходно на Илот спря за меки гуми в средата на надпреварата.

Победителят от вчерашния старт Роберт Шварцман (Prema) остана зад своя съотборник, като по този метод резервира водачеството си в класирането при водачите. В него руснакът води с актив от 81 точки пред втория Илот, който е с 63, а трети с 43 е Кристиан Лунгард (ART). Датчанина имаше доста слаб уикенд в Унгария и не съумя да добави нито една точка към своя актив.

Шампионатът на Формула 2 продължава след две седмици с две надпревари на английската писта „ Силвърстоун “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР