Италианецът Джорджо Марчиано спечели първото място в международния турнир на

...
Италианецът Джорджо Марчиано спечели първото място в международния турнир на
Коментари Харесай

Италианец спечели Аспарухов меч в Пловдив

Италианецът Джорджо Марчиано завоюва първото място в интернационалния шампионат на сабя "Аспарухов меч " в Пловдив, годен за Световната купа за младежи до 20 години.

На финала в комплекс С.И.Л.А. Марчиано победи германеца Щефан Фридхайм с 15:6. Третото място разделиха Лука Фиорето и Пиетро Торе от Италия. От българите най-добре се показа 17-годишният Тодор Стойчев, който приключи 32-ри от 107 сабльори от 23 страни.

В групите носителят на Европейската купа за кадети за предходната година Стойчев записа четири победи и две загуби. В елиминациите той започва с триумф с 15:10 над Пажибек Хенибаев от Узбекистан, само че по-късно загуби от спечелилия Бронза в следствие Фиорето.

В зоната на точките - на 37 позиция, се подреди и Стефан Рохас с четири победи и две провали в групите, само че загуби на 1/32-финалите с 6:15 от Карлос Флорес от Испания. Бронзовият медалист от европейското състезание за младежи през 2019 година Галин Генов взе участие в първо интернационално съревнование от 10 месеца и приключи 75-ти. Димитър Райкин остана 80-ти, Георги Златаров - 91-ви, а Ивайло Александров - 94-ти.

Българските сабльори се показаха доста добре и направиха генерална подготовка за европейското състезание за младежи и кадети, което ще се организира от 22 до 26 февруари в Пореч (Хърватия).

В неделя шампионатът продължава с дуелите при девойките до 20 години, където огромната вяра за орден на България е обвързван с носителката на комплексната Световна купа на сабя за девойки до 20 години за предишния сезон Йоана Илиева. Надпреварата, проведена от Българска федерация по фехтовка, Министерство на младежта и спорта и Български състезателен тотализатор, започва в 9:30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР