Италианецът Джани Москон беше дисквалифициран от Тур дьо Франс, след

...
Италианецът Джани Москон беше дисквалифициран от Тур дьо Франс, след
Коментари Харесай

Колоездач на "Скай" беше дисквалифициран от Тура заради удар по друг състезател

Италианецът Джани Москон беше дисквалифициран от " Тур дьо Франс ", откакто удари различен играч при започване на 15-ия стадий от надпреварата. Колоездачът на " Скай " беше изхвърлен от комисарите след края на стадия, когато беше прегледано видео от случая в самото начало.

Организаторите на Тура и представителите на Международния колоездачен съюз (UCI) санкционират 24-годишния Москон за удар против Ели Гесбер ( " Фортунео " ). Те цитират точка 12.1040.30.1 от регламента на UCI, който гласи " при акт на принуждение измежду състезателите е допустима дисквалификация при положение на сериозна експанзия ".

След края на стадия шефът на " Скай " сър Дейвид Брейлсфорд и спортният шеф Никола Портал посетиха техническата зона, където видяха фрагменти от случая. От " Фортунео " пък оповестиха, че случаят е станал в първите 800 метра от стадия.

" Скай " приема решението на журито в " Тур дьо Франс ". Джани е доста отчаян и знае, че с дейностите си подведе себе си, тима, както и уредниците ", оповестиха от английския тим.

WATCH: Gianni Moscon's moment of madness that got him kicked off the Tour de France pic.twitter.com/t6DMTLCSpW
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) July 22, 2018

Самият Москон се извини за дейностите си по отношение на французина от " Фортунео ".

Дисквалификацията на Москон е огромен удар по тима на " Скай ", който оставя състава със седем колоездачи. Италианецът е виновен да работи при започване на стадиите в равнинните елементи и началото на височините. До края на Тура остават шест стадия, като от " Скай " са и първите двама в класирането – Герант Томас и Крис Фрум.

Подобни произшествия с присъединяване на Москон не са казус. През предходната година той беше изваден от надпревари за шест седмици, откакто обиди на расистка основа чернокожия колоездач Кевин Реза в Обиколката на Романдия.

По-късно през годината Москон беше упрекнат от Себастиен Райхенбах (FDJ), че го е блъснал съзнателно в еднодневното съревнование Тре Вали Варезине, поради което швейцарецът имаше фрактура на лакътя и кръста. През юни 2018 година обаче обвиняванията към него бяха свалени след 11-часово чуване пред UCI поради липса на доказателства или видеозапис.

Италианецът беше дисквалифициран и от международното състезание в Берген през предишния септември. Тогава Москон беше сниман да получава помощ от сервизната кола на Италия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР