Италианецът Делио Роси пристигна днес в София, за да преговаря

...
Италианецът Делио Роси пристигна днес в София, за да преговаря
Коментари Харесай

Делио Роси пристигна в София за преговори с "Левски"

Италианецът Делио Роси дойде през днешния ден в София, с цел да договаря за треньорския пост в " Левски ", разгласи " Дарик ". 57-годишният експерт е кацнал на столичното летище с полет от Рим, макар че в началото се очакваше срещата му със притежателя на сините Спас Русев да се състои отвън България.

Роси е един от двата съществени разновидността за заместител на Николай Митов. Другият е израелецът Аврам Грант, който в понеделник дойде в София от Москва и организира среща с Русев, изпълнителния шеф на " Левски " Красимир Иванов и юристът на клуба Диана Иванова.

Делио Роси не е водил тим от 2015 година, когато беше уволнен от " Болоня ". Преди това италианецът имаше още една пауза от близо две години отвън треньорството, последвала уволнението му от " Сампдория " през есента на 2013 година

Опитният експерт в никакъв случай до момента не е бил отпред на тим отвън Италия. За 25 години като треньор е водил 12 тима. Най-големият триумф в кариерата му е спечелването на Купата на Италия с " Лацио " през 2009 година Две години по-късно стигна до финала на шампионата с " Палермо ".

Роси е прочут с буйния си манталитет и честите си спорове с играчи и ръководители. През 2012 година той беше уволнен от " Фиорентина ", откакто по време на мач атакува с юмруци своя ученик Адем Лаяич. Заради случая Роси получи тримесечна възбрана да се занимава с футбол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР