Италианецът Чезаре Бенедети от отбора на Бора спечели 12-ия етап

...
Италианецът Чезаре Бенедети от отбора на Бора спечели 12-ия етап
Коментари Харесай

Чезаре Бенедети спечели 12-ия етап в Джирото

Италианецът Чезаре Бенедети от тима на " Бора " завоюва 12-ия стадий от колоездачната обиколка на Италия - 158 километра от Кунео до Пинероло. Голямата вест от днешния ден обаче бе обвързвана с лидерската позиция, защото словенецът Ян Поланц от отбора на ОАЕ взе " розовата фланелка " от съотборника си Валерио Конти. 31-годишният Бенедети реализира първата си победа в огромна обиколка, откакто бе част от откъсналата се група от 25 колоездачи. В последните 2 километра той и още четирима други състезатели съумяха да се откъснат пред останалите и с заключителен спринт изпревари сънародника си Дамяно Карузо и ирландеца Едуард Дънбар. Тримата финишираха с време от 3:41:49 часа.

Новият лидер в генералното класиране Ян Поланц приключи шести с пасив от 25 секунди по отношение на челната тройка, което му бе задоволително да се изкачи от 23-то до първо място в общото нареждане.

След 12-ия стадий Поланц води с общо време 48:49:40 часа и има преднина от 4:07 минути пред сънародника си Примож Роглич, който е втори. Трети в класирането за " розовата фланелка " е Валерио Конти на 4:51 минути, който през днешния ден финишира на 11:16 минути зад спечелилия Бенедети.

В утрешния 13-и стадий от " Джирото ", който е и вторият следващ планински, колоездачите ще изминат 196 километра от Пинероло до Чересоле Реале, като по пътя си ще би трябвало да преодолеят и две височини от първа категория с една от второкласен сред тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР