Италианецът Алто Бетиол от EF Drapac покори за пръв път

...
Италианецът Алто Бетиол от EF Drapac покори за пръв път
Коментари Харесай

За девети път италиански колоездач покори класиката Обиколка на Фландрия

Италианецът Алто Бетиол от EF Drapac покори за пръв път в своята кариера колоездачната класика Обиколка на Фландрия. Състезателят на американския състав се прояви като най-силен по тежкия маршрут от 270 км сред Антверпен и Уденард. Бетиол измина дистанцията за 6:18.49 часа със междинна скорост 42.78 км/ч. Това беше петото най-бързо издание на Фландрия.

Надпреварата се слави като една от най-тежките в професионалното колоездене. През 2019 година състезателите трябваше да преодолеят 17 малко, само че стръмни изкачвания, множеството от които на павета, както и още няколко равни павирани сектора.

Преди успеха си Бетиол имаше единствено три участия във Фландрия, в две от които не приключи, а през 2017 година се класира 24-и. Той е общо деветият италианец, който печели Обиколка на Фландрия, а страната има 11 триумфа, откакто Фиоренцо Мани е троент първенец (1949-51). Бетиол поставя завършек на 12 години суша за Италия, откакто за последно завоюва Алесандро Балан през 2007 година

" Невероятно е, още ми е мъчно да схвана какво съм постигнал. Нямам думи. Победата е за мен, само че целият тим свърши невероятна работа през целия ден. В последно време нямахме доста триумфи, само че работихме доста и мисля, че занапред ще виждате доста розови фланелки в предни позиции ", сподели Бетиол след финала.

A smart move on the Oude Kwaremont was enough for @AlbertoBettiol to ride to glory in Flanders
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР