Италианчетата ще се върнат в класните стаи чак през септември,

...
Италианчетата ще се върнат в класните стаи чак през септември,
Коментари Харесай

Децата в Италия се връщат на училище чак септември, всички минават в горен клас

Италианчетата ще се върнат в класните стаи чак през септември, като до едно ще преминат без проблеми в по-горен клас. Матурите пък на зрелостниците няма да включват като до момента два писмени изпита, а единствено един вербален и то „ он-лайн ". Според взетото от държавното управление решение студентите също би трябвало да се върнат в университетите си наесен. Като юнската им изпитна сесия най-вероятно ще бъде проведена в мрежата, справяща се в последно време прелестно с ролята на зала.
Явно окрилено от изводите на вирусолозите за доближат „ пик " на болестта в страната със " Sars-CoV-2 " и за последователно понижаване на нейните темпове, кабинетът на Джузепе Конте счита да рестартира промишленото произвеждане още след католическия Великден идната неделя. Както е вписано в нарочния държавен указ, това ще става „ малко по малко " и при съблюдаване на всички разпореждания на санитарните управляващи за предотвратяване от новия ковид. С други думи след Великден би трябвало да стартират работа тези 71 хиляди предприятия, чието действие съгласно Конфедерацията на индустриалците е витално значимо за Италия и изхранването на нейните поданици. Източници от държавния замък „ Киджи " обаче настояват, че по-вероятно е болшинството от компаниите да стартират работа след 4 май, освен това при сменна организация на труда. Смята се, че посредством нея ще бъдат спазвани по-добре главните условия за битка против ковид - огромно разстояние сред служащите и чиновниците, недопускане на събирането на доста хора на едно място, наложително носене на защитни маски, непрекъснат надзор на здравословното положение на персоналния състав и така нататък

Очаква се също по този начин след 4-ти май да бъдат последователно отворени магазините и бутиците за дрехи, обувки, козметика и така нататък, само че в тях като начало ще се позволява по един клиент. Останалите мющерии ще би трябвало да чакат извън и на разстояние един от различен, както става в този момент пред супермаркетите. Все още не е изяснено при какви условия ще бъдат отворени МОЛ-те, само че сигурно и в тях рестриктивните ограничения ще бъдат крепко застъпени. Доколкото до фризьорските салони и бръснарниците, то те също ще бъдат отворени след 4-ти май, само че би трябвало да бъдат „ разкроени " на обособени пространства, в които да има единствено един клиент и един обслужващ го оператор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР