IT отделът на Националното тол управление е изготвил подробен доклад

...
IT отделът на Националното тол управление е изготвил подробен доклад
Коментари Харесай

Експерт към АПИ иска 15 000 лв. санкция за фирмата, направила сайта за винетките

IT отделът на Националното тол ръководство е изготвил обстоен отчет до управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) и в него са препоръчани наказания за компанията , създала уеб страницата www.bgtoll.bg.
Това заяви в ефира на bTV проф. Олег Асенов, шеф на отдел “Управление на осведомителните системи и инфраструктура” в Националното тол ръководство, което е в структурата на АПИ.
“Този уебсайт е построен от компанията “УПХ” ЕООД, тя носи отговорността за една година по поддръжката и хостването. Аз упорствам за наказания и 50% от цената на възнаграждението по този уебсайт да не ѝ бъдат платени ”, съобщи проф. Асенов. Той посочи, че става въпрос за към 15 000 лева
Става ясно, че решението ще е на управителния съвет на Агенцията, когато бъде запълнен съставът му. Цената на контракта с компанията “УПХ” ЕООД е под 30 000 лева .
“Анализирахме общите условия, с които стартира системата за пазаруване на електронни винетки, сметнахме, че те не са еквивалентни. Днес ще бъдат приключени нови текстове на общите условия и ще бъдат оповестени на сайта”, уточни проф. Асенов. Също през днешния ден ще бъде редактиран текстът, който планува обявление на единодушие от страна на купувачите на е-винетки във връзка с електронното връчване.
Припомняме, че сред първо и второ четене на измененията в Закона за придвижването по пътищата този детайл за връчване на наказателни постановления по електронен път отпадна, по тази причина и този текст ще отпадне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР