ИТ гигантите по света винаги са имали едно общо желание

...
ИТ гигантите по света винаги са имали едно общо желание
Коментари Харесай

Гейтс: ИТ гигантите канят правителствата да се намесят

ИТ колосите по света постоянно са имали едно общо предпочитание - по опция държавните управления да не им се месят прекалено много. Според Бил Гейтс обаче държанието на софтуерните компании в последно време е съвсем покана към държавните управления да създадат тъкмо това. В изявление пред онлайн изданието Axios Гейтс споделя, че ИТ колосите рискуват "най-кошмарния " сюжет за държавна интервенция, в случай че се държат надменно.

Безос стана най-богатият човек в модерната история

Петте ключа за триумф съгласно най-богатия човек на Земята

"Компаниите би трябвало да са деликатни в държанието си и да не пазят действия, които ще пречат на държавните управления да си правят отговорностите, за които разчитаме на тях, когато това става под съответното наблюдаване ", разяснява Гейтс.

Бил Гейтс ще строи града на бъдещето в пустинята Аризона

Човекът, трансформирал интернет в три минути и половина

Той споделя, че към този момент е виждал такива образци. Макар да не загатна съответни имена на компании, Гейтс разказва дейностите на компания, която се скара с американското държавно управление поради криптирането на телефоните си. Тази компания е Apple. Според него, когато става дума за следствие на закононарушения, ИТ колосите би трябвало да спомагат на държавните управления и институциите. В противоположен случай рискуват държавните управления да се намесят с въвеждането на доста по-строги регулации, а това не е мечтано от нито една компания.

Гейтс счита, че въпреки софтуерните компании да оказват помощ доста за развиването на обществото, те не би трябвало да пречат или изземват обичайни функционалности на държавните управления. Той добавя, че сега ИТ фирмите постоянно се държат по този начин, като че ли са обект на несправедлива регулация и рецензии, само че тъкмо това им държание им основава повече проблеми.

Бил Гейтс предлага роботите да заплащат налози

Бил Гейтс със смразяващо предизвестие за света

"Технологичните компании би трябвало да са деликатни и да не мислят, че техните гледни точки са по-важни от тези на държавните управления или от способността на държавните управления да си правят работата ", споделя още Гейтс. Той дава за образец желанието финансовите преводи да се създадат анонимни и невидими и нежеланието да се предават данни даже за всеобщи убийци. "Не става въпрос за техническа опция, а за предпочитание ", добавя той.

И въпреки Гейтс да е прочут оптимист, той въпреки всичко споделя и някои от своите най-големи терзания. Сред тях е до каква степен технологиите не концентрират прекалено много власт в ръцете на прекомерно дребна група хора и потреблението на напредъка в генетиката за разработка на нови заболявания, които да се употребяват като оръжия.

Парите не купуват благополучие, споделят милиардерите

Според Гейтс, ИТ промишлеността би трябвало да работи дружно с администрацията постоянно, когато това е допустимо макар несъгласията и разликите. Той счита, че всичко е обвързвано и хората би трябвало да работят дружно. "Ако Съединени американски щати понижат вложенията си в чужбина, това ще докара до гибелта на хора в други страни, което ще утежни и живота на американците ", добавя Гейтс.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР