IT-фирми ще работят безплатно за държавата, за да помогнат по-бързо

...
IT-фирми ще работят безплатно за държавата, за да помогнат по-бързо
Коментари Харесай

IT-фирми подаряват на държавата е-здравна карта

IT-фирми ще работят гратис за страната, с цел да оказват помощ по-бързо да излезем бързо от рецесията поради ковид. Това заяви министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

Българската аутсорсинг асоциация ще подари 15 000 часа труд от служащите на членовете на организацията, добави вицепремиерът Томислав Дончев. Чрез подписване на меморандум със здравното министерство ИТ компаниите ще изградят безплатно системите за електронното опазване на здравето, като е-здравната карта, електронни предписания и други

" Една добра вест. Хората ми отдясно и отляво са от Борда за нововъведенията за бизнес услуги и технологии. Давам им думата ", разгласи министър председателят. Бизнесмените оповестиха, че ще употребяват свободния запас, който имат фирмите в Борда сега, с цел да са в интерес на обществото. " Впрегнали сме мозъчния концерн на доста високотехнологични компании, с цел да помогнем ", оповестиха представителите на  IT бранша у нас.

" Това е доказателство, че рецесията ражда и благоприятни условия. Ние поемаме протегната ръка с благодарност. Считаме, че с тези 15 000 часове човешки труд ще можем да изградим националната здравноинформационна система. Това сега е приоритет - и електронно здравно досие, и електронна рецепта. Това не е единственото предложение за поддръжка. Имаме още едно и безусловно през идващите дни ще представим подготвен създаден артикул ", разяснява още Дончев.

" Години наред се апелират поръчки и състезания. Едва ли има човек, който да не желае електронно опазване на здравето. Затова ми стана доста прелестно ", добави Борисов.

" Те вместо да желаят от страната и да си седят у дома, оферират да ни създадат електронната здравна карта, електронните предписания и още куп оферти ”, сподели още министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР