Историята започва през 2017 г., когато той живее в Норвегия

...
Историята започва през 2017 г., когато той живее в Норвегия
Коментари Харесай

Отчаяната борба на един баща децата му да останат в България

Историята стартира през 2017 година, когато той живее в Норвегия дружно с Моника Хеггхолмен - майката на двете му деца, с която съжителстват на фамилни начала. На 22 декември 2017 година Моника е задържана, без правo на персонални визити и против нея е повдигнато обвиняване за данъчни закононарушения и присъединяване като водач на проведена незаконна група, споделя Дарик.

През януари 2018 година Чавдар взема решение да се върне в родната България дружно с децата си 7-годишния Петър и 3-годишната Георгина, които с изключение на жители на Кралство Норвегия са и български жители.

Разказва, че претекстовете му за това са били – първо да обезпечи подобаваща фамилна среда за децата, защото тук разчита на поддръжката на околните си и второ, с цел да избегне настаняването на Петър и Георгина в приемни фамилии, без да има право да ги вижда. Според норвежката процедура, когато децата се отглеждат само от родител, който не е гражданин на кралството, те се настаняват в приемни фамилии.

" Вероятността децата да бъдат разграничени едно от друго на километри разстояние и без да поддържат връзка с биологичния си татко бе огромна ", споделя Чавдар. Той добавя,че е пристигнал в България, не с цел да избяга или води децата, а с цел да им обезпечи подобаваща фамилна среда и с цел да изчака развиването към проблема на тяхната майка.

Вече от една година в България Петър и Георгина са изцяло приспособени, посещават детска градина, получават нужните медицински грижи и поддържат връзка единствено на български език.

" В рамките на престоя ни в България, получих поддръжката на институциите, с оглед отстояване на правата ни, като български жители ", акцентира още Чавдар.

" Те са изцяло приспособени и получават всички нужни грижи, което е открито от редица инспекции и документирано в отчети на Министерство на вътрешните работи, обществените служби и Агенция за протекция на детето ", добавя още бащата на Петър и Георгина.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР