Историята за уникално приятелство между рибар и щъркел ознаменува своята

...
Историята за уникално приятелство между рибар и щъркел ознаменува своята
Коментари Харесай

Уникално 11-годишно приятелство между щъркел и рибар в Турция

Историята за неповторимо другарство сред риболовец и щъркел ознаменува своята 11-та годишнина тази година. През последните 11 години 69-годишният Адем Йълмаз се среща с бял щъркел в село Ескикараагач в северозападната турска провинция Бурса, окръг Каракабей.

Историята за неповторимо другарство сред риболовец и щъркел ознаменува своята 11-та годишнина тази година.

През последните 11 години 69-годишният Адем Йълмаз се среща с бял щъркел в село Ескикараагач в северозападната турска провинция Бурса, окръг Каракабей, споделя „ Хюриет “.

Приятелството сред Йълмаз и щъркела стартира, когато птицата каца на рибарската лодка на Йълмаз в езерото Улуабат и е хранена от него. От този ден белият щъркел се настанява постоянно на лодката всяка заран през половингодишния си престой в Турция.

Последното посещаване на щъркела на име Ярен, който се настанява на лодката на Йълмаз при всяка своя миграция, беше посрещнато с наслада от жителите на Ескикараагач, известно на локално равнище като " селото на щъркелите ", което през 2011 година се причисли към Европейската мрежа на щъркеловите селища.

Пристигнал в точния момент, измореният Ярен кацна на лодката на рибаря рано сутринта на 7 март, както и през предходните години, и изяде първата си риба. Тези моменти бяха снимани от Алпер Тюдеш, прочут фотограф на естествени обекти.

" Най-накрая Ярен се събра с чичо Адем през 11-ата си година. Той стигна до селото през вчерашния ден, в края на миграционния си път, на който бе тръгнал преди дни " , сподели Тюдеш, като означи, че щъркелът е заел мястото си в лодката на Йълмаз за нула време.

" Сега те ще ловят риба дружно цяло лято. Честита 11-годишнина от събирането им ", означи той.

Фотографът сподели още, че е присъединил 10-те най-красиви фотоси от историята на Ярен и Йълмаз в сбирка.

" Около 10 % от приходите ще бъдат дарени на сдружението, учредено от дамите от село Ескикараагач, а останалата част ще си поделим с чичо Адем ", добави той.

Междувременно уебсайтът, на който може да се наблюдава пътуването на Ярен и да се видят фотосите, се срина за малко заради несъразмерен интерес.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР