Историята с битите в Монтана скейтбордисти се заплита, пише BulNews.bg.

...
Историята с битите в Монтана скейтбордисти се заплита, пише BulNews.bg.
Коментари Харесай

Ново 20 от Монтана: Проговори Георги Пантата, закопчан за побоя над ученици

Историята с битите в Монтана скейтбордисти се заплита, написа BulNews.bg. Часове, преди да бъде задържан, проговори Георги Георгиев, който е бил на площадката в парка „ Слънчевата градина “, дружно със своята дъщеричка.

51-годишният мъж описа напълно друга история от обществено известната към този миг, което може да даде други насоки на цялото следствие против него и приятелите му. Вчера следобяд Георги, 47-годишният му другар Максим Колов и 22-годишният Мирослав Славков бяха задържани за 72 часа с разпореждане на районна прокуратура. На този стадий публично бе известно, че в сряда вечерта, към 20 часа, те са нанесли побой на Кристиян П. на 20 години, Тихомир Г. на 18 години, Денис Й. на 18 години и Антон А. на 16 години след сдърпване на площадката в парка.
Георги Георгиев обаче споделя напълно друга версия на историята, която през последните дни е тематика №1 в Монтана:

„ Казвам се Георги Георгиев и съм татко на 4-годишната Николет, която пострада при побоя в „ Слънчевата градина “ в Монтана. Съсобственик съм в таксиметровата компания „ Емакс “. Всичко стана на 5 юли вечерта, когато се разхождахме с щерка ми и минахме през парка. Когато преминавахме около скейт рампата един от скейтбордистите мина около нас и удари щерка ми, до момента в който се спускаше. Детето падна неприятно на земята и си удари главата. В този миг стремително се спуснах и започнах да я укротявам, тъй като тя стартира да плаче от болежка. Обърнах се и направих забележка на скейтърите да внимават, че са можели да претрепят детето ми, а те вместо да видят по какъв начин е тя, скочиха на пердах. Първоначално бяха 5-6 младежи, които ме нападнаха и започнаха да ме удрят с все мощ. През цялото време детето ми пищеше от боязън. Успях да се обадя на приятелите ми, които бързо пристигнаха на мястото, с цел да ни спасят с Николет. При идването им скейтърите станаха още по-агресивни и започнаха да сипят всевъзможни обиди, след което скочиха да се бият и с тях. Ние бяхме принудени да се защитим и по този начин се стигна до побоя. Свидетели на случилото се са извикали полици, която приключи разправията. От тогава детето ми не стопира да плаче и е под непрекъснат стрес. Вчера майка й я е водила на психолог, тъй като е доста уплашена от побоя, който стана пред очите й. Публична загадка в Монтана е, че в този парк всеки ден се събират напушени и пияни младежи, които са доста нападателни. За малко време съумяха да трансфорат площадките и кътчетата за отдих в трагична панорама – изпочупени пейки, отпадъци и какво ли още не. Още скърбя, че взехме решение да минем с детето ми от там, тъй като контузията от видяното и удара от скейта и земята ще остане в съзнанието й дълго време. Абсурдното е, че всичко това стана поради невниманието на един младеж и забележка да внимава повече, тъй като в парка има и дребни деца. Агресията в младите момчета, които се събират там, минава всевъзможни граници “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР