Историята разказва, че името на празника идва от християнски мъченици

...
Историята разказва, че името на празника идва от християнски мъченици
Коментари Харесай

Три легенди за Свети Валентин

Историята споделя, че името на празника идва от християнски мъченици на име Валентин. В ранните описи на светците попадат най-малко трима светци и мъченици с името Валентин, празнувани на 14 февруари.

Денят на Свети Валентин обаче най-често се свързва с римския духовник Валентин, обезглавен на 14 февруари 269 година Официално празникът се празнува от 496 година, когато папа Геласий Първи афишира мъченика за светец, а датата 14 февруари за ден за почитането му.

Датата 14 февруари стартира да се свързва с сантименталната обич през Средновековието. През XIV век на този ден стартират да се разменят любовни послания под формата на валентинки.

Предлагаме ви три митове, свързани с Деня на влюбените - Свети Валентин:

Осъденият на гибел Валентин, влюбен в дъщерята на тъмничаря си

Една от версиите на историята за Деня на Свети Валентин споделя, че Валентин се влюбил в дъщерята на тъмничаря си. Малко преди часа, избран за гибелта му, той ѝ изпратил записка и я подписал " от твоя Валентин ". Той обаче останал жив и тези, които знаели за това, популяризирали приказката.

Обезглавеният свещеник Валентин

Друга легенда споделя, че Клавдий не желал мъжете да се женят по време на война, тъй като вярвал, че необвързаните са по-добри бойци. Епископ Валентин се противопоставил на този закон и провеждал скрито сватбени церемонии. Заради това бил хвърлен в пандиза и по-късно екзекутиран по заповед на Императора на 14 февруари.

Писмо в кутия

Древните римляни честват Деня на любовта на 14 февруари, като насочат молебствия към богинята на брака и майчинството Юнона. Момичетата, които си търсят мъж, пишат писмо и го хвърлят в дълбока кутия. Този, който го извади, става техен брачен партньор.

По традиция на този ден влюбените честват любовта си с дарове, балони, цветя, сантиментални вечери.

Още обич, романтика и целувки:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР