Историята помни зловещи примери на амбициозни учени, които са били

...
Историята помни зловещи примери на амбициозни учени, които са били
Коментари Харесай

Зловещо: Учени, убити от собствените си изобретения

Историята помни злокобни образци на амбициозни учени, които са били подготвени са стигнат прекомерно надалеч и най-после намират гибелта си от личните си изобретения. Koи са те може да видите в канала "7-те най " на Vbox7.

Въпреки че част от тези изобретения в действителност са значими за науката, а други са безумни, общото сред тях е, че са погубили основателите си. Един от тях е

Франц Райхелт

който основава необичайния дъждобран – парашут. Той „ популяризира “ своето произведение с това, че всеки, който го употребява, ще успее да се приземи гладко след къс полет. Трагедията идва откакто взема решение да направи проява от върха на Айфеловата кула

Карел Соучек

сходно на Райхелт изобретява буре, с което се хвърля от покрива на стадион в Тексас. Планът на някогашния апаш е да попадне в авансово квалифициран басейн, само че за злощастие уцелва ръба.

Томас Мидгли

е прочут американски химик, на който изискуем фреона и оловния бензин. След случай той остава прикрепен на легло и точно това го предизвика да измисли комплицирана система от макари и въжета, с която да избегне тежката си орис и да се повдига от леглото. За жал шансът му изневерява и една заран го намират безизходен и удушен в личното си откритие.

Хенри Смолински

е прочут с изобретения от него хибрид сред кола и аероплан. Въпреки огромните упоритости за патента, основателят му се разрушава по време на тестовия полет на летящата кола AVE Mizar.

Валериан Абаковский

е останал в историята с упоритостта да усили скоростта на влаковете, в резултат на което конструира „ Аеровагон “. Странното откритие съставлява жп вагон с перка, задвижвана от самолетен мотор. Макар първият курс да е сполучлив, нещастието се случва на връщане на влака, когато той дерайлира и погубва пет човек, в това число и изобретателят.

Александър Богданов

е създател на побъркан опит с преливане на кръв в търсене на безконечната младост. Прилага опити си върху няколко доброволци. Намира гибелта откакто си прелива кръв от човек, инфектиран с малария.

Мария Кюри

остава в историята с значимите си открития, едни от които са детайлите полоний и радий. Тя умира от левкемия в следствия на работата си с рисковите субстанции. Странна нейна специфичност била да не слага защитна маска и даже стигала по-далеч като носела ампула с радий на гърдите си като амулет.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР