Историята около преместването на Литекс от Ловеч в София и

...
Историята около преместването на Литекс от Ловеч в София и
Коментари Харесай

В Хърватия определиха "ЦСКА-София" като футболен Франкенщайн

Историята към преместването на " Литекс " от Ловеч в София и преименуването на тима в " ЦСКА-София " бе разказана от хърватския в. " Дневник ". Повод за това стана жребият за II прелиминарен кръг на Лига Европа. Ако българският отбор отстрани черногорския " Титоград " в първата пресявка, ще срещне " Осиек " (Хър).

" ЦСКА дружно с " Левски " е един от двата най-големи клуба с историческо значение в България, само че през последните години ЦСКА мина по необикновен метод през банкрут и изгубване, до момента в който се върне на върха на българския футбол. Преди 4 години ЦСКА бе изхвърлен в трета дивизия поради големи дългове. След това стана първият аматьорски тим, който печели Купата на България. Това е последният трофей в историята на клуба. Скоро по-късно ЦСКА разгласи неплатежоспособност. Независимо от това клубът скоро " възкръсна "  като същински футболен Франкенщайн. Всъщност става въпрос за някогашните тимове " Чавдар " (Етрополе) и " Литекс ", които се преляха в ПФК " ЦСКА-София 1948 ". Това творение получи лиценз и се появи в българския футболен хайлайф... " ЦСКА-София " се появи след политическо-правно-финансови разбърквания ", показва в. " Дневник ".

Преди да стигне до мачове с " Осиек " обаче, " ЦСКА-София " би трябвало да отстрани " Титоград ". Вчера УЕФА промени датите на мачовете поради натоварения график на стадиона в Подгорица. Първият дуел ще е в София на 9 юли (вторник) от 20.30 ч. на ст. " Българска войска ", а реваншът - на 16 юли (вторник) от 21.30 ч. наше време в Подгорица.

В подготовка за мачовете от евротурнирите, а и за идното състезание отборът на " ЦСКА-София " отпътува през вчерашния ден за австрийския курорт Капрун, където ще е до 4 юли. Първият противник в контролите там ще е чешкият " Прибрам " на 24 юни. Следват мачове срещу първенците на Унгария  " Ференцварош " (27 юни), на Украйна - " Шахтьор " (30 юни), и на Австрия - " Ред Бул Залцбург " (3 юли). Отборът е воден от основния управител Стойчо Стоилов и консултанта по футболните въпроси в клуба Люпко Петрович, който е и пръв консултант на треньора Добромир Митов в подготовката.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР