Историята на залавянето на Гошо Кеша тръгнала след подаден сигнал

...
Историята на залавянето на Гошо Кеша тръгнала след подаден сигнал
Коментари Харесай

Гошо Кеша  изкупувал лични карти по 20 лв.

Историята на залавянето на Гошо Кеша тръгнала след подаден сигнал от подставено лице, на което предложили 1000 – 1200 лв. за подправена шофьорска брошура в софийския квартал " Красно село ", оповестява Нова тв. После се разбра, че при Кеша офертата за подправена персонална карта е 350 лв.,  а за интернационален паспорт- 500-600 лв..

МВР- акцията се прави от групата за „ Тежки закононарушения “ към престъпна полиция на Трето районно управление (на МВР).  Полицаите влизат в дома на Георги Йорданов, по прякор Гошо Кеша и се хващат за главата от десетки документи за идентичност и шофьорски книжки, както  и още толкоз пачки с разнообразни валути.

 Купища свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства, персонални карти, интернационалните паспорти бяха открити, съобщи старши контрольор Станислава Тодорова, шеф на групата. Тя изясни, че някои от тези персонални карти ги продават лица, които са наркозависими и отиват да продадат личната си персонална карта, с цел да изкарат някакви пари, с цел да отидат да си купят нужната доза опиати. Други такива лица, наркозависими, обаче постоянно правили грабежи, крадяли документи и ги продавали при Георги Йорданов, изясни  Тодорова.

Йорданов ги изкупувал на мизерни цени - 20-30 лв.. После нанасял данните на друго лице върху документа и ги продавал, правейки бърза облага.

Гошо Кеша твърди клиентите си, че до момента не е излъгал никой. С това си изкарвам хляба, казвал им: от Русе имам много хора, от Пловдив имам много хора, от Плевен, от Монтана.

Цялото семейство беше арестувано, всички са наясно с неговата активност. Снети са им разпити в качеството на очевидци, с цел да дадат показния от какъв брой време им е известно, че Кеша се занимава с тази активност, изясни контрольор Тодорова.

След 24 часа фамилията на Георги Йорданов беше освободено. Неговата мярка обаче е 72 часа. Повдигнати са му обвинявания за правене на подправени документи. Предстои прокуратурата да реши дали да внесе искане за най-тежката мярка „ задържане под стража ”. Районна прокуратурата образува досъдебно произвеждане, а полицията е по следите на съучастниците, които изготвят подправените документи.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР