Историята на Васко започва с раждането му в плевенското село

...
Историята на Васко започва с раждането му в плевенското село
Коментари Харесай

Помните ли осиновеният от с. Бъркач Васко? Днес той вече е Мишел Коради

Историята на Васко стартира с раждането му в плевенското село Бъркач. Биологичната му майка го кръщава Васко Колев Илиев, след което го изоставя в дом за сираци. След две години в институция детето е осиновено от италианското семейство Коради. Те му дават името Микеле. Целият умишлен живот на българчето минава в италианския град Падуа.

Новите родители на Васко са католици, които му дават влиятелно обучение и го възпитават в християнските полезности. Осиновителите му поддържат неговите ползи, записват го на курсове по езда и даже му купуват кон. Новите родители в никакъв случай не са криели от Микеле, че е осиновен, само че никой от тях не знае коя е майка му поради тайната на осиновяването у нас.

С годините младежът пораства и има единствено една фантазия - да се срещне с биологичната си майка.

" Не се усещам италианец. Живея измежду италианци, само че имам българска кръв, имам циганска кръв ", споделя преди време българчето.

Обсебен от предишното си, когато става на 18 години, Микеле и родителите му отпътуват за България в търсене на дамата, която го е родила. В дома за изоставени деца в Плевен и в общината отхвърлят да дадат информация къде живее майката и те са принудени да се върнат без резултат в Италия.

В Падуа положението на Микеле се утежнява и влиза в психиатрична клиника. Две години по-късно обезвереното момче написа обява във Фейбук група на град Плевен. Там му дават информация за адреса на майка му. Екип на bTV прави инспекция и открива дамата, родила Васко. Оказва се, че Микеле има 11 братя и сестри и над 80 племенници в плевенското село Бъркач.

Роденият като Васко Илиев 20 години по-късно се завръща в Плевенско като Микеле Коради от Падуа.

" След като откри биологичната си майка, Микеле заживя с нея и ромското им семейство. Всекидневието му радикално се промени, само че на Коради му хареса. Почувства се вкъщи си. Там претърпя доста забавни и незабравими моменти. След като парите на Микеле, с които е пристигнал от Италия, свършват, отпътува да работи в Испания, а по-късно и в Германия. Момчето практикувало доста забавни и нетипични специалности и най-после се завърна при осиновителите си в Италия, трансформиран като жена ", описа пред " България Днес " журналистът от bTV Стоян Георгиев, който е изобретател на Васко/Микеле/Мишел.
`Помните

Георгиев се среща неотдавна с Микеле пет години след завръщането му в Италия към този момент като дамата Мишел. Журналистът приготвя втора част на кино лентата, разказващ историята на Васко от Бъркач.

Докато екипът на медията беседва с него, ги разклаща земетресение с магнитут 5,7 по скалата на Рихтер. Въпреки неподходящите условия филмът е сниман и ще бъде показан в неделя в " 120 минути " в ефира на Би Ти Ви.

" Това е завладяваща и забавна история. Микеле последователно се трансформира в Мишел. В момента е на хормонална терапия и занапред му следва интервенция, която ще го направи същинска жена. В момента той живее в Падуа с родителите си, за които създалата се обстановка е доста сложна. Ще им е комплицирано да одобряват, че към този момент имат щерка ", прибавя Стоян Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР