Историята на Троянската война я знаете: ако не от Омир,

...
Историята на Троянската война я знаете: ако не от Омир,
Коментари Харесай

Троянската война в бг вариант - Домусчиев обяви война на bTV! Доста баровци ще паднат в жертва

Историята на Троянската война я знаете: в случай че не от Омир, то сигурно около кино лентата с Брад Пит и Дайана Крюгер. Хубавата Елена е жена на спартанския цар Менелай. Синът на троянския цар Парис обаче е вманиачен по нея и я отвлича. И почнала война, която траяла 10 години. Един от основните „ герои “ в нея е Троянският кон.

Много значим персонаж, който се употребява и до през днешния ден. Както и хубавата Елена, схваща се…

Колкото и да отхвърлят ръководещи, политици и техни наемници война с предприемача Васил Божков се води. Водела се е от дълго време, само че под булото на подмолния мрак. И освен с него. Повод са били „ хубави Елени “ от вида КТБ, Виваком, Булгартабак, „ Дунарит “, хазартния бизнес на Божков, Нова тв, пеевските медии преди да станат негови, и по-малки, добре работещи компании, за които не сме чували даже. Някой им хвърля око и взема решение да ги има. Как? Като ги отвлече, което през днешния ден значи рекет, изнудване, покачване на обвинявания, гонене, напън върху близки, отнемане от средства и прочие За да оцелеят и да си спасят бизнеса и кожата, някои хора прежалват своята „ Елена “. Други обаче не са съгласни и биват нападани вероломно под лозунги за правдивост, народна власт и господство на закона.

Има и " хубави Елени " от плът и кръв. Такава една споделя пред свои познати много любопитни истории, свързани с значим министър и значим предприемач. Бидейки държанка на единия се е съгласила да споделя леглото и на другия, като споделя на „ титуляра “ какво приказва приятелят му за него. Ако издаде в книга пикантните истории със секс, неистини, покупко-продажби, милиони и изменничества, ще се получи същински бестселър.

Същият министър пък назначил „ хубавата Елена “ на един началник на значима организация на значим пост. Така го държал на къса верижка, само че оня се издъни по линия на „ Апартаменгейт “ и трябваше да хваща последния самолет…

Една друга „ хубава Елена “ се появи в Барселона и подвигна адреналина до 451 градуса по Фаренхайт. Преди някой да изгори, пристигна коронавирусът и предстоящата Троянска война не избухна. В сюжета обаче доста блестящо се обрисува силуетът на Троянски кон, царят или не вижда или си мисли, че доказателствата не костват даже колкото един нерешителен Парис, който все се крие зад някого… Няма по-голяма неволя от това да подцениш съперника. Лао Дзъ.

Кирил Домусчиев дава отговор на Васил Божков, който разгласява паметна бележка за 240 млн лв., подписана от тях двамата. Парите са за реклама на хазартни игри в Нова тв на Домусчиев. Последният, очевидно наскърбен от постъпката на Божков, заявява на собствен ред, че „ постоянно в бизнеса си съм спазвал законите и нужната нравственос в връзките “. " Винаги " е мощна дума и с нея би трябвало да се внимава.

Не съответно по този мотив, само че въпреки всичко по тематиката - един откъс от книгата „ Лекар в Аушвиц “ на унгарския евреин Миклош Нисли, зондеркомандос на доктор Менгеле в концентрационния лагер: „ Менгеле е считан за един от най-великите представители на немската здравна наука… И работата, която прави в залата за дисекции, е в работа на напредъка на немската медицина “. Винаги в желанията се впръсква конска доза пропагандна благородност, за по-лесно преглъщане от публиката. Иначе задачата я знаем.

Както в Троянската война, по този начин и в нейните побългарени разновидности, е доста значимо да се открие „ ахилесовата пета “ на съперника. Лицата, участващи в подмолните интриги и сражения добре познават слабостите на своите приятели и врагове, които постоянно разменят местата си. На наша територия обичайните конфликти в политиката и бизнеса са паднали до равнище на скубане на коси, храчене и ритване като в долнокачествен бардак от „ Червените фенери “ в Истанбул. Важи само правилото: „ Няма правила “. Ако питате мен - в бардака е къде, къде по-приятно и морално.

Домусчиев заплашва, че ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за контракта на “БТВ медия груп ” с Български състезателен тотализатор (БСТ ). В него имало експлицитна уговорка за ограничение правото на тотализатора да договаря и подписва контракт с “Нова Броудкастинг груп ”, т.е. с Нова тв. (Председател на Комисия за защита на конкуренцията е Юлия Ненкова, която е била ръководител на Надзорния съвет на Агенция за приватизация и следприватизационен надзор (АПС и зам.-кмет на Столична община. Синът й е народен представител от ГЕРБ. Нищо не загатвам.)

Това е класическо начало на война сред двете малките екрани. И Домусчиев не би я почнал, в случай че авансово не си е обезпечил поддръжка. Особено откакто министър председателят назова бТВ „ Божков тв “…

Дали Божков е Менелай, Пеевски - Парис (леле-мале…) или хубавата Елена – апетитни бизнеси, е въпрос на въображение. Войната обаче е реалност. И това, че се пробват да я показват като безплодни опити на Божков да се отбрани или да очерни някого, не прави работа. Ще има жертви, както е на война, а в Троянската с изключение на елементарни бойци, умират и много баровци.

 

Д-р Димитър Попкутуев / Frognews

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР