Историята на тениса познава не един и два случая, в

...
Историята на тениса познава не един и два случая, в
Коментари Харесай

Невиждани сцени в Париж: Момиче нахлу на корта и се окова за мрежата

Историята на тениса познава не един и два случая, в които фен от публиката е успявал да проникне на корта, като без подозрение най-запомнящ се е случаят с Моника Селеш, която през 1993 година бива наръгана с нож в гърба по време на мач. По време на днешния полуфинал сред Каспър Рууд и Марин Чилич защитата на Откритото състезание на Франция също не съумя да предотврати нахлуването на фен на корта, само че за благополучие, нямаше никакви отрицателни последици.

Случката се разигра в шестия гейм на третата част, когато по време на паузата след втората точка момиче нахлу на корта и се " окова " за мрежата. Вследствие на това играта бе прекратена за интервал от близо 10 минути, като тенисистите даже бяха прибрани в съблекалните.

Девойката носеше тениска с надпис: " Остават ни единствено 1028 дни ", а след това бе открита и нейната идентичност. Става въпрос за 22-годишната Ализе, която е екоактивистка и нахлуването ѝ е знак на митинг против изменението на климата. В свое изявление тя споделя: " Сега е 2022-а и е време да се срещнем с действителността. Светът, към който ни тласкат политиците, е свят, в който Ролан Гарос няма да може да съществува. Днес аз влязох на корта, тъй като не мога повече да поемам риска да не върша нищо, с цел да предотвратя изменението на климата ".

— doublefault28 (@doublefault28)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР