Историята на студентския празник в България започва преди 119 години.

...
Историята на студентския празник в България започва преди 119 години.
Коментари Харесай

Днес чуждестранните студенти в Русенския университет отпразнуваха студентския празник – 8 декември

Историята на студентския празник в България стартира преди 119 години. На 8 декември през 1903 година за първи път е маркиран празникът на единствения тогава университет в страната - Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Честването е във връзка на 15-годишния му празник, а датата е избрана от Академическия съвет с решение от 30 ноември 1902 година

Отбелязването на празниците е традиция за задграничните студенти в Русенския университет. Така Дирекция „ Чуждестранни студенти “ приобщава студентите, пристигнали за пръв път в България и Русенския университет, към българските празници, българската просвета и към огромното семейство на Университета като провежда празненство по случай 8 декември. Дирекцията резервира жива и продължава чудесната традиция на срещи на университетското управлението с задграничните студенти по случай разнообразни празнични мотиви.

Чуждестранните жители, които се образоват тази година в Русенския университет са близо 300 от 23 страни.

През тази образователна година, признати за образование в Русенския университет все още са 130 задгранични жители от Алжир, Бангладеш, Израел, Индия, Молдова, Непал, Русия, Сърбия, Турция, Украйна. В Подготвителния езиков курс сега на британски и на български език се образоват 30 задгранични жители, а всички останали, признати за образование, чакат входна виза за Р България.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР