Историята на принц Хари и Меган Маркъл звучи като приказка

...
Историята на принц Хари и Меган Маркъл звучи като приказка
Коментари Харесай

Защо Меган Маркъл няма да получи титлата "принцеса"

Историята на принц Хари и Меган Маркъл звучи като приказка – обща позната им урежда " среща на сляпо " и искрата припламва незабавно. Няколко седмици по-късно двамата се насочат към обичаната и на двамата принцове Африка за пръв път, година и половина по-късно английското кралско семейство се готви за женитба. Меган – разведена, на половина чернокожа, католичка и американка – ще стане част от монархията.

Но няма да получи купата " принцеса ".

Когато Катрин Мидълтън и принц Уилям подписаха брак през 2011 година, тя стана Нейно кралско височество, принцеса Уилям Уелски. Вероятно Меган ще стане Нейно кралско височество, принцеса Хари Уелски. Причината: във вените и на двете не тече кралска кръв.

Заради това починалата сестра на кралицата бе принцеса Маргарет, щерка ѝ – принцеса Ан, а внучките – принцеса Беатрис и принцеса Южени. Обичаната от народа майка на двамата принцове не беше " принцеса Даяна ", а " Даяна, принцеса на Уелс " развода. По време на брака ѝ купата бе " принцеса на Уелс ".

Въпросът по какъв начин да се назовават страничните членове на кралското семейство се взема решение с херцогските трофеи – първите братовчеди на кралицата са надлежно херцози на Глостър и Кент, а когато чичо ѝ абдикира, с цел да се омъжи за разведена американка през 1936 година, той стана херцог на Уиндзор, напомня Би Би Си. Такива трофеи постоянно се дават при подписване на брак, с цел да обезпечат и позицията на новото попълнение в фамилията, като в това време резервират названието " принцеса " единствено за децата с кралска кръв.

Фотогалерия: Коя е Меган Маркъл - приятелката на принц Хари >

Когато принц Андрю се ожени за Сара Фъргюсън през 1986 година, кралицата го направи херцог на Йорк, а самата Сара резервира купата херцогиня и след развода им. Когато принц Едуард се ожени за Софи Рис-Джоунс, той стана граф на Есекс, а тя – графиня. (Когато татко им Филип умря, Едуард ще наследи купата херцог на Единбург).

Единственото изключение от правилото е брачният партньор на самата кралица. Преди сватбата им, той е просто Филип Маунтбатън. Макар да е роден като принц на Гърция, Филип се отхвърля от купите си, с цел да вземе английско поданство и ръката на принцеса Елизабет. След сватбата им той става херцог на Единбург, а през 1957 година самата кралица му дава купата " принц ". Което, на доктрина, значи, че същото биха могли да получат Катрин и Меган... само че съгласно Би Би Си това е малко евентуално.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР