Историята на едно малко момченце трогна целия свят. За 6-годишния

...
Историята на едно малко момченце трогна целия свят. За 6-годишния
Коментари Харесай

За ангелите: Историята на това 6-годишно момче трогна целия свят

Историята на едно малко момченце трогна целия свят. За 6-годишния Брадли Лаури, тежката му борба с рака и необикновеното другарство с футболната звезда - Джърмейн Дефоу, споделя NOVA. В един мартенски ден на 2017 година, трибуните на стадиона „ Уембли” тръпнат в очакване на своя тим. „ Англия” се изправя в мач против „ Литва”. В тунела обаче се случва нещо извънредно – един капитан непринудено отстъпва на своя съотборник да изведе тима на именития стадион. Джо Харт прави път на Джърмейн Дефоу. Но най-много – на неговия амулет - 6-годишния Брадли.

Брадли знае, че в живота си е срещнал най-хубавия другар. Но и най-страшния зложелател. Невробластом. Живее с заболяването, откогато е на година и половина. Семейството повежда тежка борба. Смелостта на дребния воин му печели доста другари. Така Брадли пораства, сред болничното заведение и… обичания стадион. Малкият е върл почитател на „ Съндърланд”. Феновете го обичат.

Брадли печели освен сърцата на ентусиастите, само че и футболни дуели. От дузпа отбелязва за обичания „ Съндърланд” против „ Челси”. А попадението е оповестено за гол на месеца за декември 2016 година Печели мача. Но към този момент знае, че изпуска друга борба – тази с заболяването.

Знае го и в оня мартенски ден на 2017 година, когато точно той повежда тима на „ Англия” към зеления килим на митичния „ Уембли”. Паметен мач. И финален. А болката е еднообразно мощна за почитатели и звезди. От всички тимове.

На 7 юли, през вчерашния ден, светът изгуби един дребен воин. А Джърмейн Дефоу – един същински другар.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР