Историята на един щъркел, който само преди няколко дни беше

...
Историята на един щъркел, който само преди няколко дни беше
Коментари Харесай

Щъркелът, който трогна стотици хора в социалните мрежи, се възстановява

Историята на един щъркел, който единствено преди няколко дни беше избавен от положителни хора, благодарение на ветеринар от Горна Оряховица, трогна хиляди хора в обществените мрежи и провокира вълна от благодарност към хората, избавили живота му.

Хотница, Велико Търново

Преди дни жeна от Павликени намерила щъркел в безпомощно положение. Веднага потърсила помощ и по този начин историята стигнало до Вера Трендафилова и брачна половинка ѝ, които от години оказват помощ на всевъзможни животни и птици във великотърновското село Хотница.
Вера Трендафилова: В понеделник ни си обади шефа на зоопарка в Павликени, че има доста тежък случай с щъркел в безнадеждно положение.. Явно като мъничък щъркелите са донесли някакви парцали, само че се оплело като напълно мъничък и подрастващ, сраснало се е в тъканта и се е трансформирало в част от него. При опита да хвръкне пада от гнездо и си чупи същия крайник.
Оказало се, че Шурик се нуждае от спеша интервенция. Без да губи време ветеринарят доктор Симеон Цонев почнал в полеви условия да оперира, а Вера и брачният партньор ѝ асистирали.
Д-р Симеон Цонев: Кракът беше извънредно подпухнал и се наложи ампутация. В този случай при настъпване на обща зараза на организма постоянно общата упойка е рискова, по тази причина се ползват минимални дози. В момента се повлиява сносно.Вера Трендафилова: Щъркелчето сега дава поръчка за живот, с помощта на доктор Цонев и отношението му към случая, за което му благодарим всички.
Едва няколко дни след тежката интервенция Шурик към този момент се възвръща и привиква с новите си другари от всевъзможен тип във фермата в село Хотница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР