Историята на Джак и Роуз от филма Титаник е докоснала

...
Историята на Джак и Роуз от филма Титаник е докоснала
Коментари Харесай

Трогателно! Това са истинските любовни истории от борда на Титаник

Историята на Джак и Роуз от кино лентата Титаник е докоснала милиони сърца по света и безспорно остава една от най-великите любовни истории на всички времена, написа дама.бг. Ето обаче кои са същинските истории, потънали с презокеанския транспортен съд, които сигурно ще ви върнат вярата в любовта.

Чували ли сте за Айсидор Строс? Американец, притежател на веригата магазини „ Macy`s” в Ню Йорк. Израснал в оскъдно семейство, само че построил бизнес за милиони, с помощта на находчивостта си. В продължение на 41 години споделя живота си с Ида Строс – брачна половинка и най-близкият му човек. Толкова непосредствен, че в случай че единият отсъства единствено за ден от вкъщи, стартира да написа писма на другия. Не си и помислихте, че се качва на Титаник без нея, нали... Когато излиза наяве, че корабът потъва, Айсидор изпраща Ида до една от избавителните лодки и се приготвя за прощаване с нея.



Ида обаче отхвърля да се качи в дребната лодка с думите „ Живеем дружно от толкоз доста години. Живяхме дружно и ще умрем дружно. “ Няколко пасажери от се опитвали да я убедят, само че на вятъра. Ида качва камериерката си - Елън Бърд, и даже ѝ дава своето кожено палто, с цел да я защищити от студа. Старата двойка остава дружно на кораба и прекарва последните си минути по този начин, както цялостен живот – с достолепие и обич. В тяхна чест е издигната паметна плоча пред един от магазините Macy`s в Ню Йорк.

Подобна е и историята на един от най-богатите мъже на Титаник – милионерът Джон Джейкъб Астор IV - 47-годишен, хубав и доста абсурден. Той не просто взима безумното за времето си решение да се разведе, само че и се дами за 18-годишната си държанка Мадлен, която била по-млада даже от личния му наследник. Разбира се, хората не утвърждават аферата му и двамата намират усамотение на екскурзия в Египет и Париж, по време на която Мадлен забременява. Младото момиче упорства да роди вкъщи и двамата поемат към Америка като пасажери от първа класа на кораба Титаник.



Презокеанското премеждие обаче трае тъкмо шест дни. Като същински благородник, Джон Джейкъб Астор оказва помощ на брачната половинка си и нероденото им дете да се спасят, до момента в който той остава на борда с останалите мъже. Мадлен родила наследник, който кръстила на татко му, само че след нещастието първородният наследник на Астор по този начин и не признава бебето за наследник на татко си. Мадлен умира поради сърдечен проблем – без даже да доближи до възрастта на първия си брачен партньор.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР