Историята на биткойн. Как започва всичко? Защо е толкова успешен?

...
Историята на биткойн. Как започва всичко? Защо е толкова успешен?
Коментари Харесай

Биткойн: Началото на крипто индустрията

Историята на биткойн. Как стартира всичко? Защо е толкоз сполучлив? Дигиталното злато през днешния ден.
Биткойн (BTC) e цифрова валута. Основната цел, с която е основана, е да улесни транзакциите без медиатор и да постави основите на споделена система за ръководство на персонални активи. Първата основана биткойн криптомонета е през 2009 година Тя почива на децентрализирана система, която не изисква финансов медиатор. Забележителното преимущество е, че дава цялостна бистрота на интервенциите, което ги прави невъзможни за манипулиране.

През годините доста се усъвършенстват равнищата й на сигурност наред със скоростта на транзакциите и контрола на потребителите над персоналните им активи. Обикновено времето за реализиране на една транзакция варира съгласно нейната величина и натовареността на мрежата. Биткойните, заложени в мрежата, са общо 21 милиона на брой, а най-малкият дял, който потребителите могат да имат от една монета, е открит на 0.0000000001 BTC, или една милионна част от него.
НачалотоПрез октомври 2008 година е оповестен документът " Биткойн: електронна платежна система от консуматор до консуматор " под псевдонима Сатоши Накамото. Няколко месеца по-късно се появява и първият биткойн програмен продукт, който слага основите на мрежата и криптовалутите. Не се знае кой стои зад прозвището Сатоши Накамото, дали е един човек или цялостен екип. Въпреки това името ще остане вечно в историята на финансите като първото платежно средство, основано от хора за хора, и то със незабравим триумф - единствено преди 10 години цената на биткойн е 30 цента, до момента в който през днешния ден тя е над 50 хиляди щатски $.
През годините доста консуматори се пробват да потвърдят, че са Сатоши Накамото, само че никой не разполага със солидни доказателства, които да го потвърдят. Оказва се, че анонимността е по-добър вид, защото по този метод мрежата не се натоварва с едно-единствено лице, а работи напълно на правилото на транспарантни, споделени и обществени данни.
Биткойн
Биткойн дава опция на потребителите да вършат бързи, сигурни и транспарантни разплащания между тях и без намесата на трета страна. Транзакциите се случват непосредствено сред и се верифицират обществено в блокчейн посредством блокове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР