Историята на България се опира на дати, които изкривяват разбирането

...
Историята на България се опира на дати, които изкривяват разбирането
Коментари Харесай

Нови разкрития за реалната история на България

Историята на България се опира на дати, които изкривяват разбирането освен на нашата историческа памет, само че и на европейската история. Три централни дати - основаването на България през 681 година, покръстването й през 864 година и основаването на „ славянската " писменост през 855 година са единствено началото на едно ужасно разобличаване, което е направено с помощта на доцент Веселина Вачкова с поддръжката на известния български човеколюбец и ръководител на Фондация Българска Памет доктор Милен Врабевски. Историци, фенове на българската история и радетели на родовата българска памет с неспокойствие чакат премиерата на книгата, отдадена на действителната българска история.
Чрез методично доказване на историческата неоснователност на извеждането на тези дати като определящи за културното и политическото развиване на България в книгата се обясняват историографските фактори, довели до тираничното налагане на този прочит на предишното, които най-често нямат нищо общо с науката. Те са конюнктурни и обслужват дела, разнообразни и от университетския интерес, и, несъмнено, от българските национални ползи.
Книгата ще направи същинска гражданска война в прочита на българската история и занапред се чакат стихии в университетските среди. Доц. Вачкова, известна с различното проучване на богомилството, е основала литературно-исторочески шедьовър, който ще разкрие значими секрети, незнайни за българите.

Доц. Вачкова има зад тила си сериозна академична активност – тя е историк и културолог, специалист по Късна древност в Българска академия на науките, учител, измежду научните й ползи са степените на съвпадане сред сведенията за предишното, съхранени в писмените и в художествените исторически монументи.
Книгата на доцент Вачкова се чака освен у нас, само че и измежду представителите на българската диаспора в разнообразни кътчета на планетата, нетърпеливи да схванат истината за историческата ни памет. Скоро ще можем да научим действителните сведения за историята на България – книгата към този момент е реалност с помощта на доктор Милен Врабевски, прочут с благородните си начинания в името на българщината. Благодарение на доктор Врабевски преди време се роди патриотичният шедьовър „ Моята България. Кратка история за млади читатели “ - образователно пособие, основано за да накара децата на драго сърце да учат забавни обстоятелства от българската история.
Д-р Милен Врабевски е прочут с родолюбивите си начинания, за които е награден с наградата „ Европейски жител на годината “, става притежател на премията „ Мъж на годината “. Сред многочислените самопризнания, които получава, е „ Апостол на българщината “, „ Почетен жител на Варна “ и доста други за благородните му начинания освен у нас, само че и в други страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР