Историята на 73-годишният бивш милионер Дейвид Глашин е наистина впечатляваща.

...
Историята на 73-годишният бивш милионер Дейвид Глашин е наистина впечатляваща.
Коментари Харесай

Вижте необикновената история на съвременния Робинзон Крузо, който преди е бил милионер, а сега живее на пуст остров

Историята на 73-годишният някогашен милионер Дейвид Глашин е в действителност впечатляваща. Мъжът живее на уединен остров от 20 години насам – тъкмо като Робинзон Крузо. Разликата е, че той е отишъл там непринудено и няма никакво желание да се завръща в цивилизацията. Единственият приятел на Глашин е неготово куче Поли. От 1997-ма година насам двойката щастливо населява уединен остров в североизточна Австралия.

Причината мъжът да реши да се трансформира в актуалния Робинзон Крузо, е тоталният банкрут, който претърпява. Дейвид Глашин е роден в Сидни. Той съумява да построи империя, като се занимава с изкопаване на злато от мините в Папуа Нова Гвинея. Световната финансова злополука обаче води до провал на компанията му. Мъжът губи своите 28 милиона $ по време на срутва на фондовия пазар през 1987-ма година. Малко по-късно го напуща и брачната половинка му. Така той остава самичък и безпаричен.



Дейвид обаче намира вярата. Той попада на история за момиче, което желае да напусне цивилизацията и да се засели на уединен необитаем остров, написа sanovnik.bg. Бившият паралия изследва въпроса и с наслада открива, че това е изцяло допустимо и действително. Така актуалният Робинзон Крузо намира своя остров и се мести на него.

Днес Дейвид живее много порядъчен живот на острова. Той спи в дребна хижа, която дели с кучето си Поли. Той назовава дома си парадайса на Земята и желае да живее на него до гибелта си.



Робинзон обаче не е откъснат от света – даже в противен случай. Той има генератор и слънчеви панели, които му оказват помощ да хваща много добър интернет. Благодарение на това той гледа обичаните си " Британия Търси Талант " и видеоклипчета в мрежата. Веднъж годишно отива в града, където си набира най-необходимите артикули - ориз, олио и шоколад.



Дейвид живее в мир със себе си в Рая, само че въпреки всичко има фантазия. Това, което му липсва, са образован диалог или физически контакт с други хора. Робинзон желае да има сътрудник, който би живял с него или най-малко дами, които да го посещават понякога. За да си показва, че не е самичък, той си е закупил женски манекен, който постоянно разхожда из острова.



Днес Робинзон няма рутина. За него всеки ден е едно малко премеждие. Външните въздействия и дивите животни са рискови, само че не и за него. Той просто обожава морските крокодили – красиви и смъртоносни. Дейвид ловко се пази от паяците и змии и ги дефинира като доста по-безопасни от цивилизацията, с всичките терористични офанзиви и рискове на съвремието.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР