Историята е основен политически инструмент за утвърждаване на геополитически, енергийни

...
Историята е основен политически инструмент за утвърждаване на геополитически, енергийни
Коментари Харесай

Историята е основен политически инструмент за утвърждаване на различни конфигурации

Историята е главен политически инструмент за одобряване на геополитически, енергийни и стопански конфигурации. Това сподели проф. Нина Дюлгерова на конференция на тематика " Битката за историята ", отдадена на 30 години от събитията от 10 ноември 1989 година Тя се състоя в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция с присъединяване и на Георги Чанков и Мирослав Попов.

Дюлгерова е на мнение, че има значителен детайл, който трансформира смисъла на историята и в същото време я трансформира във фактор, който не може да бъде заобиколен. Във времето, в което живеем се оказва, че поколенията след нас са главен мотив, който дефинира политическите тълкования и историческите формулировки , които са насочени към това с каква историческа памет ще живеят новите след нас, добави Дюлгерова. Според нея колкото по-назад във времето се преглеждат събитията, те стават една самобитна приказка, в която причините изгубват своето значително значение.

През последните години са се появили няколко съществени акцента свързани с историята и се оказа, че това, което е част от политиката през днешния ден, е обвързвано със събитията от миналите 100 години, добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР