Историята е доказала, че за много политици е предизвикателство да

...
Историята е доказала, че за много политици е предизвикателство да
Коментари Харесай

Радев: Конституцията не трябва да обслужва интереси за сметка на обществото

" Историята е потвърдила, че за доста политици е предизвикателство да ръководят страната демократично, оценявайки всяка крачка , която вършат през призмата на отбраната на свободата, човешките права и върховенството на закона ".

Това съобщи президентът Румен Радев пред членовете на Европейската организация за обществено право в Гърция, където изнесе лекция на тематика " Универсални човешки полезности и господство на закона: стълбове на европейското развиване ", оповестиха от президентството.

Европейските общества изискват през днешния ден всяко политическо решение да подхожда на тези управителни правила и по тази причина от време на време наподобява, че страните в Европа са мудни и неефективни, до момента в който международни или районни сили, които не са обвързани или лимитирани от потребността да съблюдават тези правила, са по-бързи и по-ефективни в кратковременен проект, когато взимат решения.
 Президентът оспорва комисията на ГЕРБ за Конституцията пред Конституционния съд
Президентът оспорва комисията на ГЕРБ за Конституцията пред Конституционния съд

Да разисква към този момент импортиран план може единствено Велико народно събрание

Според президента, дали законодателството би трябвало да следва съществуващи обществени процеси или те би трябвало да регистрират и съблюдават моралните правила, на които се гради законодателството, има своя отговор и той е в отбраната на общочовешките полезности.

Радев подсети, че в България продължава дебатът дали главният ни закон подхожда на общественото и политическо развиване на страната.

" Имаме ли потребност от чисто нова Конституция или поправките в съществуващата ще бъдат задоволителни? Независимо какъв е методът, би трябвало да се заобикалят всевъзможни опити за покоряване на Конституцията по отношение на институционални, партийни или персонални ползи, като се подценяват полезностите на обществото ", съобщи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР