Историята е доказала, че колкото и безнадеждно установено да е

...
Историята е доказала, че колкото и безнадеждно установено да е
Коментари Харесай

Бунт: късо кино за инакомислещи в КЕВА

Историята е потвърдила, че колкото и безнадеждно открито да е статуквото, постоянно е имало и ще има хора, които се бунтуват и които ще придвижат едно общество напред. В идващите месеци от редакторския екип на Кинематограф ще ни напомнят за какво това е по този начин в поредност от събития в София и страната под мотото – „ Бунт: късо кино за инакомислещи “. Първата прожекция ще е във Враца на 14.2, а в София на 22.2 от 19:00ч в КЕВА. Бунтът, опозицията и допускането на разликите са едни от най-фундаменталните правила и регулатори във всеки социум, без значение дали те са публично приети от държавния уред. Още повече, на чисто самостоятелно и екзистенциално равнище, това са значими и неизбежни под някаква форма стъпки в съзряването на един човек.



В особено подбраната селекция са включени заглавия от България, Иран, Израел, Англия, Канада и Финландия. Това са неспокойни филми с много провокация, експанзия, неодобрение, само че също по този начин - фантазии и доста философия. Акцент на събитието ще бъде „ Глад “ (2021) на режисьора и сценарист Петър Крумов, който ще бъде и специфичен посетител в плануванаъа полемика с публиката. Неговият филм ще ни въвлече в средновековния и халюцинационен свят на едно забравено от бога „ царство “, в което върлува всемогъщ апетит. Местният диктатор е отегчен, нечовечен и не позволява непознато мнение, а който не играе по неговите правила остава в най-хубавия случай единствено гладен. Някъде там се появява чудноват юноша с невероятна черупка, за която твърди, че пресъздава звука на морето. Но дали това ще успее да му завоюва благоразположението на тирана?

Лентата на Петър Крумов е ексцентрична, смела и отправяща предизвикателство към обичайния, елементарно смилаем кино-разказ.
Пълна стратегия на
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР