Историята днес се пише пред очите ни. През последните пет

...
Историята днес се пише пред очите ни. През последните пет
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Русия взриви устоите на мира

Историята през днешния ден се написа пред очите ни. През последните пет години взривени бяха устоите на мира, и то от страна - членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации – Русия. Никой не вярваше, че ще бъде подкопан мирът и ще има прекрояване на граници. Заради това през днешния ден е значимо да знаем кой написа историята. Дали войнстваща империя, която е на изток от нас, или Западът, който продължава да бъде международният поръчител за мир, съблюдаване на полезности и напредък. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) на конференция " Членството в НАТО - ключ към Европейски Съюз ", проведена от Атлантическия съвет в България (АСБ), с която се отбелязва 70 години от основаването на НАТО и 15 години от присъединението на България, написа Дневник.

``
реклама

На форума Иван Костов сподели, че българските управляващи са пасивни пред кремълската хибридна експанзия, даже сервилничат пред Кремъл и не способстват за групова сигурност и защита в НАТО.

" Около България царува неустойчивост. Хората се тормозят, а политиците са призвани да вземат решение страховете на жителите, а не да заиграват с тях. Ако не желаеме да има войни и спорове още веднъж, решенията би трябвало да бъдат световни, всички дружно да отстояваме тези правила ", уточни в речта си Росен Плевнелиев. Според него сама България е слаба, не може да взема решение наболелите проблеми, само че тя е мощна, когато е част от огромния съюз на НАТО, тъй като алиансът отстоява правилата на мира.

" Днешната борба не е сред " десни " и " леви ", а сред " демократи " и " популисти ". Днес повече от всеки път има действителна заплаха популистите да влязат в Европейския парламент и да заемат водещи позиции в него. Популистите в никакъв случай няма да бъдат мощни, тъй като те нямат идея, а заиграват със страховете на хората ", сподели още Плевнелиев.

" Аз не съм последовател на апела: Винаги с евроатлантическите сътрудници, само че в никакъв случай срещу Русия. Как да бъдем постоянно с Русия, откакто тя провежда и организира хибридна война против нас ", попита Плевнелиев.

" Да модернизираме армията си в партньорство с НАТО и по техни стандарти. Крайно време е да спрем наливането на милиони за поправяне и поддръжка на остаряла руска техника ", прикани Плевнелиев.

Англия гледа реалистично на съветската опасност. НАТО би трябвало да работи за повишение готовността си да противодейства на заканите. Трябва да признаем значимостта на уговорката за повишение на разноските за защита. Това сподели на конференцията Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България. Според нея незадоволителната реакция на дейностите на Русия в действителност работи окуражаващо на Кремъл.

След Брекзит ще играем роля в сигурността на Европа, защото това е наша сигурност, сподели още Хопкинс. Според нея НАТО на 70 години наподобява по-добре, в сравнение с 50. Тя напомни, че НАТО не е единствено боен съюз, а играе политическа роля. Тя напомни, че 27 страни се страни се причислиха към Англия след случая с отравянето на Скрипал и бяха отстранени над 150 " по този начин наречени " съветски дипломати.

Посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин си напомни по какъв начин е пристигнал за пръв път в България през 1992 година в делегация, която да договаря за взаимни военни планове. Помня какво беше да се стартира от нулата, сподели Рубин и добави, че се вижда какъв брой надалеч е стигнала България, само че има възприятие, че някои от задачите не са реализирани. " Преди 3 години пристигнах като дипломат и започнаха опитите за рационализация на армията. Това не е просто подобаващото време, просто не е останало никакво време ", сподели Рубин. Той съобщи, че България е водач на Балканите и играе самодейна роля в района като член на НАТО и Европейски Съюз.

Изборът на F-16 е верният. Това е освен най-хубавият избор от техническа позиция, само че това е и стратегически избор за стратегическо партньорство за десетилетия напред, сподели още на форума Ерик Рубин.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР