История за ценностите и изпитанията, в която правилното и грешното

...
История за ценностите и изпитанията, в която правилното и грешното
Коментари Харесай

Гарард Конли пред БНТ: Не е лесно да кажеш истината на хората

История за полезностите и тестванията, в която вярното и неверното са въпрос на позиция. В нея Гарард Конли е " Заличеното момче ", насила да се запише в лечебен курс за " лекуване на хомосексуализъм " на църковна организация, откакто родителите му схващат, че е гей.

Гарард Конли, публицист: Не е елементарно да кажеш истината на хората, с цел да не ги нараниш. Особено, в случай че към момента ги обичаш, както е с моите родители. Опитвам се да се отнасям към тях с почитание. Всички сме хора. Аз направих неточности, те направиха неточности. Опитах се да подходя стратегически и да кажа - тук са обстоятелствата, няма нищо сбъркано в мен.

В този интервал на така наречен лекуване какво разбрахте за Църквата?

Трябва да вършим разлика сред Църквата и църковната организация, която организираше лечебния курс. Но нито една черква, която проповядва ненавист, не може да бъде същинска черква. Не може да споменаваш Бог и все пак приказваш за ненавист или използваш езика на омразата! Това е моето персонално мнение, както и мнението на татко ми, който е свещеник. Най-лошото, което ми се случи с тази така наречен терапия е, че тя навреди на моята връзка с Бог и религията. А до 16-годишен вярата и молитвата бяха 90% от моя живот. Те използваха това против мен и по тази причина изгубих вярата си.

А в този момент какво е Бог за вас?

Мисля, че в този момент Бог е по-ценно определение, в сравнение с когато бях на 18. Не зная отговора и в случай че някой Ви каже, че го знае, евентуално лъже. Но бих желал да знаете, че Бог е обич и в никакъв случай няма да ви обезвери!

Гарад Конли попада в Източна Европа като доброволец в Корпуса на мира в Украйна, а по-късно става учител в София. Тогава написа книгата за своя живот, по която е изработен филмът с номинация за " Златен глобус ".

Гарад Конли, публицист: Харесвам кино лентата. Историята е споделен опит. От друга страна няма по какъв начин да я схванеш изцяло. Това е моят живот и някак е необичайно да видиш по какъв начин някой играе теб самия. Моята книга и филмът по нея са универсална история - за връзките и спора сред татко и наследник, за помиряването, за това по какъв начин да постъпиш, когато някой от твоето семейство те нарани.
Писателят ще показа " Заличено момче " във Варна, Бургас и Пловдив, а идващите прожекции на кино лентата в София са на 8 и 14 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР