История за четири жени – чаровни, невротични, малко лудички, симпатични.

...
История за четири жени – чаровни, невротични, малко лудички, симпатични.
Коментари Харесай

„Чиста къща“, Малък градски театър „Зад канала“

История за четири дами – чаровни, невротични, малко лудички, симпатични. Понеже и в моя живот с приятелките ми някак все се случваме квартет, нямаше по какъв начин да не съпреживея с голямо наслаждение всяка минута от пиесата на Сара Рул.Матилда (Весела Бабинова) е млада аржентинка, родена с усмивка на уста – родителите й обичали смеха толкоз доста, че майка й умряла от смях поради анекдот, който обичаният мъж разказвал. Матилда обича да измисля вицове и да се смее, само че в безрадостния делник в действителност е домашна помощница. Господарката й Лейн (Ирини Жамбонас) е известна лекарка, умна и праволинейна, постоянно заета и извънредно сериозна. Сестра й Вирджиния (Светлана Янчева) е стопанка, скрила зад педантизма и манията за ред неосъществените фантазии на живота си. Четвъртата жена е Ана – държанка на брачна половинка на Лейн, 70-годишна умираща от рак жена с голямо омагьосване и чиста душа.

Приятелството им е необичайно и, както множеството женски другарства, необяснимо. Особено за единствения мъж – брачна половинка и ухажор Чарлз (Пенко Господинов), който по този начин и няма да проумее тези загадъчни връзки, които свързват дамите в живота му.

Едновременно смешна и тъжна, изцяло достоверна история, от тези, които като че ли единствено действителният живот може да измисли. Същевременно с помощта на приказната сценография и отличните костюми на Петя Стойкова действието е леко приказно и уместно „ театрално “. Заслугата е и на актрисите – от великата Светлана Янчева, през сияйната Мария Каварджикова, ужасно безапелационната Ирини Жамбонас до леко обезпокоената, само че доста симпатична Весела Бабинова. Всяка от тях е на своето място в този женски свят.

С две думи, взимайте приятелките си – и на спектакъл!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР