Историкът Антоан Тонев, който е приближен до неонациската организация "Кръв

...
Историкът Антоан Тонев, който е приближен до неонациската организация "Кръв
Коментари Харесай

НЕОНАЦИСТ НАПИРА ДА Е ДИРЕКТОР НА СМГ !

Историкът Антоан Тонев, който е доближен до неонациската организация "Кръв и чест " и неуспялата да се записва през 2014 година Националистическа партия на България /НПБ/ желае да става непрекъснат шеф на едно от най-големите учебни заведения в страната - Софийската математическа гимназия/СМГ/. Към сегашния миг той заема длъжността краткотрайно - малко откакто Началника на столичния учебен инспекторат Ваня Кастрева уволни предходния шеф на СМГ Антони Стоянов.

Говори се, че Тонев билприближен на Кастрева, а даже слуховете отиват по-далеч, като сочат и роднинска връзка сред тях, което навежда обществото на "предварително уречен мач ".

Научихме, че от Съюза на математиците в България /СБМ/ обаче не били удовлетворени от събитието, че историк може да оглави известното столично школо. Те били съобщили на Министъра на образованието Красимир Вълчев, че избират математик да застане отпред на гимназията, а с оглед противоречивата визитка на претендента Тонев, те намирали за несъвместимо той да бъде непрекъснатия шеф.
От СМБ изразили поддръжката си за различен претендент, който също бил позволен до състезанието, имал огромен педагогичен и управнически опит, само че за разлика от Антоан Тонев - бил математик.
Организацията "Кръв и чест " е интернационална неонацистка политическа мрежа, учредена през 1987 година, обвързвана с организацията "Комбат 18 " и формирана от скинхедс, бели супремацисти и други бели националисти.Движението е неразрешено в няколко страни. В Германия — от 2000 година, в Испания — от 2011 година, в Русия — от 2012 година В България придвижването има клон в Пловдив и поддържа връзки или съдействие с Български народен съюз (БНС), Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване “ (ВМРО – БНД), Политическа партия „ Атака “ и ултраси от футболните клубове.

Конкурсът за шеф на СМГ е плануван за на следващия ден, 29 юли 2020 година, а резултатът от него ще се чака с интерес. При всички положения конфликтът на историкът-неонацист с математикът ще бъде героичен, само че в случай че Началникът на РУО-София не "подпре " доближеният си, има опция СМГ още веднъж да се ръководи от математик.
ЗАБЕЛЕЖКА:
В актуалната публикация са употребявани материали от уеб сайтът actualno.com и btv.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР